Belastingen

Meer informatie over gemeentelijke belastingen vind je hier. Bijvoorbeeld de rioolheffing, toeristenbelasting en de WOZ. Ook lees je hier meer over kwijtschelding en het maken van bezwaar.

Snel naar

Digitale belastingbalie (e-loket)

Regel online je belastingzaken met de digitale belastingbalie. Hier vind je snel en gemakkelijk informatie over jouw gemeentelijke belastingen.

Betalen gemeentelijke belastingen

Als inwoner en ondernemer krijg je te maken met gemeentelijke belastingen. Hiermee betalen en onderhouden wij onze voorzieningen.

Veelgestelde vragen gemeentelijke belastingen

Vragen over de WOZ-waarde en gemeentelijke belastingen? De antwoorden op de veelgestelde vragen vind je hier.

Automatische incasso en kwijtschelding

Wil je er zeker van zijn dat je de gemeentelijke belastingen op tijd betaalt? Geef dan toestemming voor automatische incasso.

Kwijtschelden gemeentebelastingen

Lukt het je niet om de belastingen te betalen? Vraag dan een kwijtschelding aan. Doe dit zo snel mogelijk na ontvangst van het aanslagbiljet.

Bezwaar gemeentelijke belastingen en WOZ-waarde

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde? Of heb je vragen over de gemeentelijke belastingen? Neem contact met ons op of maak direct bezwaar via het webformulier.

WOZ-waarde en taxatieverslag

Wil je weten wat de WOZ-waarde van jouw woning of bedrijfspand is en hoe die is bepaald? Vraag de WOZ-waarde en het taxatieverslag gratis bij ons op.

Toeristenbelasting

Verblijven er mensen bij jou die niet in onze gemeente staan ingeschreven? En word je hiervoor betaald? Doe aangifte van toeristenbelasting.

Onroerendezaakbelasting

Ben je eigenaar of gebruiker van een onroerende zaak, zoals een woning of bedrijfspand? Dan betaal je onroerendezaakbelasting (OZB).

Afvalstoffenheffing

De afvalstoffenheffing zijn de kosten voor het ophalen en verwerken van het huishoudelijk afval. Dit betaal je 1x per jaar.

Rioolheffing

We vragen van onze inwoners een bijdrage voor het onderhouden en verbeteren van het riool. Deze bijdrage is de rioolheffing.

Honden losloopgebieden

Honden zorgen naast gezelligheid ook voor beweging en contacten. Wij vinden het ook belangrijk dat de omgeving zo schoon en veilig is.

Forensenbelasting

Woon je niet in de gemeente, maar heb je er wel meer dan 90 dagen per jaar een gemeubileerde woning? Dan moet je forensenbelasting betalen.

Reinigingsrechten

Heb je bij ons een 240 liter bedrijfsafvalcontainer gehuurd die wij voor je legen? Dan betaal je als ondernemer reinigingsrechten.

Precariobelasting

Heb je als horecaondernemer een terras op gemeentegrond? Dan moet je precariobelasting betalen. Bij verkoop kun je ontheffing aanvragen.