Bestuur en organisatie

Op deze pagina vind je meer informatie over onze gemeente en de organisatie.

Gemeenteraad

Informatie over de politieke partijen, agenda's en vergaderstukken. Ook vind je hier de besluitenlijsten, toezeggingen, actieve informatie en de schriftelijke vragen van de raad en de commissies.

College van burgemeester en wethouders

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) is het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college bestaat uit de burgemeester en wethouders.

De organisatie

Wij staan als gemeente graag voor je klaar. Om je zo snel mogelijk te helpen bij vragen of problemen, zijn er verschillende teams binnen onze organisatie. Elk team heeft zijn eigen vakgebied.

Woo-verzoeken

Overheidsinformatie moet voor iedereen toegankelijk én makkelijk vindbaar zijn. Dat staat in de Wet open overheid (Woo) Iedereen mag een Woo-verzoek indienen bij (semi)overheidsinstanties.

Bekendmakingen en verordeningen

Wil je weten wie een vergunning heeft gekregen, welke regels er zijn of zoek je een legesverordening? De bekendmakingen publiceren wij op de website van Officiële bekendmakingen.

Privacy en rechten

Als inwoner van onze gemeente sta jij met een aantal gegevens bij ons in het systeem. Wij gaan hier veilig en zorgvuldig mee om. Lees hier meer.

Klachten, bezwaar en verzoeken

Ben je het niet eens met een beslissing of ben je niet netjes behandeld door ons? Of hebben wij informatie nog niet openbaar gemaakt? Lees wat je kunt doen.

Koninklijke onderscheidingen

Ken jij iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving? Dan kan je hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Vacatures

Ga jij binnenkort aan de slag met de ontwikkeling van onze gemeente? Wij hebben geregeld leuke vacatures openstaan. Misschien zit jouw droombaan erbij!

Fairtrade Gemeente

Sinds 2015 mogen we onszelf Fairtrade Gemeente noemen. Fairtrade staat voor: een eerlijke prijs voor boeren, arbeiders en producenten in ontwikkelingslanden; kinderarbeid is daarbij niet toegestaan.

Archief

Het archief bevat een schat aan informatie over onze gemeente en onze inwoners. Je kunt het archief raadplegen, bijvoorbeeld voor informatie over voorouders en bouwen.