Vergunningen

Meer informatie over onder andere bouw- en verbouwplannen, standplaatsen, evenementen en parkeren vind je hier.

Kabels en leidingen

Ben je benieuwd naar de werkzaamheden die worden uitgevoerd aan kabels en leidingen? Of heb je vragen over loden leidingen? Of wil je kabels of leidingen leggen? Dan heb je soms een vergunning nodig.

Privacy en rechten

Als inwoner van onze gemeente sta jij met een aantal gegevens bij ons in het systeem. Wij gaan hier veilig en zorgvuldig mee om. Lees hier meer.

Omgevingsvergunning

Verbouwen? Controleer of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Weet je meteen waar je aan toe bent.

Flitsvergunning

Kleinere bouwwerken en in- en uitritten komen in aanmerking voor een flitsvergunning. Een flitsvergunning wordt binnen 2 werkdagen verleend.

Parkeervergunningen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto of voertuig te parkeren. Zo kun je een vergunning aanvragen of een ontheffing. Lees hier meer.

Evenement organiseren

Ben je van plan om een evenement te organiseren? Dan moet je soms een vergunning aanvragen.

Ontheffing aanvragen geluidshinder

Organiseer je een feest met livemuziek? Bijvoorbeeld in de sportkantine, bedrijfspand of kroeg? Check dan eerst of je misschien een ontheffing nodig hebt.

Standplaats (markt)

In onze gemeente organiseren wij verschillende markten, zoals weekmarkten en jaarmarkten. Wil jij wekelijks een standplaats? Vraag dan een vergunning aan.

Horecabedrijf beginnen

Wil je een horecabedrijf beginnen? Dan moet je een aantal dingen regelen, zoals de nodige vergunningen. Lees hier welke vergunning jij nodig hebt.

Reclame en flyeren

Ga je binnenkort flyeren? Of wil je buitenreclame plaatsen om een evenement of product te promoten?

Bingo, loterij en gokkasten

Wil je een bingo of loterij organiseren? Of wil je een gokkast plaatsen in je horecabedrijf? Dan heb je in sommige gevallen een vergunning nodig.

Demonstratie of optocht

Organiseer je een demonstratie, optocht of manifestatie? Dan moet je dit minstens 24 uur van tevoren doorgeven aan onze burgemeester.

Vuur stoken of afval verbranden

Een vuurtje stoken mag helaas niet. Heb je (snoei)afval wat je wilt verbranden of wil je vuur stoken in de openlucht? Vraag een ontheffing aan.

Begraven en asbestemmingen

Wij hebben 13 begraafplaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het kiezen van een graf, het plaatsen van een urn of het verstrooien van as.

Leegstaand pand tijdelijk verhuren

Wil je een woning tijdelijk verhuren, omdat het huis al een lange tijd leeg staat? Dan kan je een leegstandsvergunning aanvragen.

Overige vergunningen

Staat jouw activiteit niet in het overzicht van alle vergunningen? Of weet je niet precies wat je moet aanvragen of melden? Dan kun je een algemene aanvraag doen.