Global Goals: de wereld over 10 jaar

Hoe wil jij dat de wereld er uitziet over 10 jaar? We willen toch allemaal een einde aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering? Een paar jaar geleden hebben de Verenigde Naties hier wereldwijde afspraken over gemaakt. We noemen ze de Sustainable Development Goals: 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken.

Ook in Súdwest-Fryslân voelen wij ons verantwoordelijk voor het aanpakken van deze wereldwijde uitdagingen. Daarom zijn we Global Goals gemeente. Graag leveren wij in onze gemeente ook een bijdrage aan een eerlijke en duurzame wereld met gelijke rechten en kansen voor iedereen. Máár dat kunnen we niet alleen.

Hoe we dat in Súdwest-Fryslân doen? Bij de gemeente houden we er al rekening mee als we plannen maken. Maar de Global Goals gaan verder dan plannen maken in het gemeentehuis. Vanuit de mienskip zijn er zoveel prachtige initiatieven die hier ook een bijdrage aan leveren. We hebben een paar mooie voorbeelden gezocht en deze zie je in het filmpje. Zo komen de Global Goals heel dichtbij in de buurt. Want de Global Goals zijn van ons allemaal! Samen dragen we ons steentje bij aan een betere wereld.

Vlag met Global Goals