Paspoort, rijbewijs en uittreksels

Heb je nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs nodig? Je vindt hier alle informatie over hoe je een nieuw reisdocument aanvraagt.

Soms heb je een uittreksel nodig van je persoonsgegevens. Of een akte als bewijs van geboorte, huwelijk, overlijden of scheiding. Hoe je deze documenten aanvraagt, vind je op deze pagina's.

Snel naar

Ophalen aangevraagde documenten

Heb jij een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs bij ons aangevraagd? Dan kun je hem misschien al ophalen.

Rijbewijs

Heb jij je rijbewijs gehaald? Of is je oude rijbewijs verlopen of gestolen? Vraag dan persoonlijk een nieuw rijbewijs aan. Zo ben je snel weer op weg.

Identiteitskaart

Een Nederlandse identiteitskaart is een identiteitsbewijs, waarmee je naar een beperkt aantal landen kunt reizen. Je vraagt hem persoonlijk bij ons aan.

Paspoort

Een nationaal paspoort is een identiteitsbewijs en een reisdocument waarmee je wereldwijd kunt reizen. Je vraagt je paspoort persoonlijk aan.

Uittreksel persoonsgegevens

Heb je een uittreksel van je persoonsgegevens nodig? Of van je historische woonadressen? Vraag dan online een uittreksel aan.

Akte geboorte, huwelijk en overlijden

Van belangrijke gebeurtenissen, zoals een geboorte of huwelijk, wordt een akte gemaakt. Dit is een bewijs van een officiële gebeurtenis in je leven.

Verklaring omtrent gedrag

Een VOG is een bewijs van goed gedrag. Heb je een nieuwe baan of ga je als vrijwilliger aan de slag? Dan heb je soms een VOG nodig.

Nederlander worden

Je hebt een andere nationaliteit, maar woont in Nederland en wilt graag Nederlander worden. Dat kan via een optie- of via een naturalisatieprocedure.

Garantstelling en logiesverstrekking

Krijg je een gast uit een niet-Europees land? Dan heeft deze persoon een visum nodig om bij jou op bezoek te komen. Hiervoor heeft hij of zij een garantverklaring nodig.

Legaliseren van een handtekening

Soms moet je bewijzen dat de handtekening op een document van jou is. Laat je handtekening dan door ons legaliseren bij het gemeenteloket.

Waarmerken kopie van identiteitsbewijs

Heb je een verklaring nodig dat de kopie van je identiteitsbewijs hetzelfde is als het origineel? Laat de kopie dan waarmerken bij het gemeenteloket.

Verstrekkingsbeperking persoonsgegevens

Wil je geheimhouding van gegevens? Vraag dan een verstrekkingsbeperking aan. Zo voorkom je dat iemand jouw gegevens krijgt zonder toestemming.