Verstrekkingsbeperking persoonsgegevens

Wil je geheimhouding van bepaalde persoonsgegevens? Vraag dan een verstrekkingsbeperking bij ons aan. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld niet-commerciële bedrijven of instellingen, verenigingen of kerkgenootschappen jouw gegevens krijgen zonder toestemming. Wij geven jouw gegevens nooit door aan commerciële instanties. Heb je een verstrekkingsbeperking aangevraagd? Dan blijft dat zo totdat je het zelf weer opheft.

Vraag een verstrekkingsbeperking aan

Wil je een verstrekkingsbeperking van je persoonsgegevens aanvragen? Dat kan op verschillende manieren:

  • Online;
  • Schriftelijk;
  • Persoonlijk bij ons aan de balie.

Wil je het schriftelijk aan ons doorgeven? Vraag het formulier dan op via 14 0515. Wij sturen je het formulier dan toe.

Veelgestelde vragen

Op de website van de Rijksoverheid kun je lezen aan welke instanties je persoonsgegevens worden doorgegeven.

Je kan bij de gemeente een overzicht opvragen. Meer hierover lees je op de pagina van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De persoonsgegevens zijn niet geheim voor overheidsinstanties. Zij hebben jouw gegevens nodig om hun werk te doen. Wij geven nooit gegevens aan commerciële organisaties.

Als je verhuisd binnen Nederland dan blijft de verstrekkingsbeperking gewoon bestaan. Je hoeft het dus niet opnieuw aan te vragen in je nieuwe woongemeente.

Wil je een verstrekkingsbeperking voor je kinderen aanvragen? Dat kan voor kinderen onder de 18 jaar. Zijn ze 18 jaar of ouder? Dan moeten zij dit zelf aanvragen.

Het aanvragen van een verstrekkingsbeperking is gratis.