Duurzaam Súdwest-Fryslân

Natuurlijk duurzaam vooruit in Súdwest-Fryslân!

In 2050 bruist Súdwest-Fryslân van de energie! We leven in een schone en veilige leefomgeving en kunnen omgaan met de uitdagingen die het veranderende klimaat ons biedt. Onze kinderen ademen schonere lucht in dan wijzelf ooit hebben gedaan. Het landschap is weids, waterbestendig en natuurinclusief ingericht. Dat betekent dat er bewust ruimte wordt gemaakt voor biodiversiteit, zodat er meer diverse planten- en diersoorten kunnen leven. Het landschap voorziet ook onze 89 kernen van onze eigen duurzame energie. Iedere kern heeft hierin haar eigen unieke keuzes gemaakt. Bewoners zijn trots op hun omgeving. Afval bestaat niet meer. Oud wordt nieuw door onze vakmensen. Grondstoffen gebruiken wij opnieuw om nieuwe producten te maken. Investeren in het Klimaat is de nieuwe economie geworden. Een economie die klaar is voor de toekomst.

icon-green-energieloket-120x120

Energieloket

Wat kun jij doen om je huis te verduurzamen? Vaak kun je door vele kleine maatregelen of gedragsveranderingen veel energie en dus ook geld besparen.

icon-green-aardgasvrijwijken-120x120

Aardgasvrije wijken

We werken er naar toe om wijken, dorpen en steden zoveel mogelijk aardgasvrij te maken. Welke projecten lopen nu en wat kun je zelf al doen?

icon-green-energiecoach-120x120

Energiecoach

Energiecoaches helpen je graag om je energieverbruik te verminderen. Advies is gratis en voor iedereen. Maak een afspraak met een energiecoach.

icon-green-hand-wereld-120x120

Klimaat, natuur en water

De basis voor ons unieke waterrijke en groene landschap.
Een landschap met functies van landbouw en wonen tot recreatie.