Geboorte, huwelijk en overlijden

Meer informatie over geboorte, overlijden, huwelijk en partnerschap vind je op deze pagina.

Privacy en rechten

Als inwoner van onze gemeente sta jij met een aantal gegevens bij ons in het systeem. Wij gaan hier veilig en zorgvuldig mee om. Lees hier meer.

Erkenning kind

Ben je als (aanstaande) ouders niet getrouwd en ben je geen geregistreerde partners? Dan is het mogelijk om het kind van je partner te erkennen.

Geboorte aangeven

Ben je vader of moeder geworden van een prachtige baby? Gefeliciteerd! Geef je de geboorte wel aan ons door? Dit doe je binnen 3 dagen na de geboorte.

Huwelijk en partnerschap

Ga je trouwen of gaan jullie een geregistreerd partnerschap aan? Gefeliciteerd! Wij hebben verschillende mogelijkheden voor jullie speciale dag.

Trouwambtenaren

Gaan jullie trouwen of een partnerschap registreren? Gefeliciteerd! Zoeken jullie nog een trouwambtenaar? Onze trouwambtenaren stellen zich aan jullie voor.

Begraven en cremeren

Wij hebben 13 begraafplaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het kiezen van een graf, het plaatsen van een urn of het verstrooien van as.

Overlijden aangeven

Als nabestaande moet je veel regelen. Meestal geeft een begrafenisondernemer je overleden naaste aan bij de gemeente, maar je mag dit ook zelf doen.

Gezag van een kind aanvragen

Het ouderlijk gezag ligt in de regel bij de ouders, maar er zijn uitzonderingen. Je kunt dan bij de rechtbank gezamenlijk gezag aanvragen.

Gebruik achternaam

Na je huwelijk of partnerschapsregistratie mag je de achternaam van je partner gebruiken. Je eigen achternaam verandert niet. Geef je dit zelf aan ons door?