Contact

Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Gemeente helpt met proefprojecten

Ervaring opdoen met nieuwe bouwregelgeving Gemeente helpt met proefprojecten Vraag je een omgevingsvergunning aan of ben je van plan om deze aan te vragen omdat je gaat bouwen of verbouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Vanaf 1 januari 2022 gaan twee nieuwe wetten in: De Omgevingswet en de...

Lees meer >

Raadscommissies januari

De agenda's voor januari van de raadscommissies zijn bekend. Wil jij weten wat er op de agenda in januari staat? Lees dan verder. De vergaderingen kun je live volgen of eventueel terugkijken via de website.

Lees meer >

Nieuwjaarstoespraak 2021

Het nieuwe jaar luiden we anders in dan we gewend zijn. Zo ook onze traditionele nieuwjaarsreceptie is anders dan anders. Burgemeester Jannewietske de Vries blikt terug en kijkt vooruit in haar nieuwjaarstoespraak.

Lees meer >

Concept Erfgoednota en bijbehorende concept beleidsonderdelen

De concept Erfgoednota met de bijbehorende concept beleidsonderdelen liggen ter inzage van 25 december tot en met 5 februari.

Lees meer >

Gemeente neemt exploitatie Vitaloo over

Per 1 januari 2021 neemt gemeente de exploitatie van zwembad Vitaloo in Bolsward over van Optisport B.V.

Lees meer >

Oproep meldpunt toeslagenaffaire

Súdwest-Fryslân helpt gezinnen die in de problemen zijn gekomen door fouten van de Belastingdienst bij de kinderopvangtoeslag. Deze gezinnen kunnen rekenen op hulp bij bijvoorbeeld schulden, inkomensverlies of bij de opvoeding van de kinderen. Er is een gemeentelijk meldpunt waar gedupeerden terecht kunnen.

Lees meer >