Contact

Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief .

Verlenging uitbreiding terrassen tot 1 juni 2022

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft besloten om de toestemming voor de horeca om gebruik te maken van extra terrasruimte te verlengen tot 1 juni 2022. Het college heeft ook besloten dat dit de laatste verlenging is.

Lees meer >

U hoeft toch niet meer leren te fietsen?

U hoeft toch niet meer leren te fietsen? Fietsen: je doet het waarschijnlijk al gedurende je hele leven, soms al meer dan 60 jaar. De aandacht voor duurzaamheid heeft de belangstelling voor het fietsen vergroot. En zeker door de komst van de elektrische fiets zijn er veel “heropstappers”:...

Lees meer >

Vrijgekomen vergunning seksbedrijf

Er is een vergunning vrij gekomen voor het starten van een seksbedrijf. Tot en met 5 november 2021 kun je een aanvraag voor een vergunning indienen.

Lees meer >

Inleveractie wapens

Van 11 tot en met 17 oktober vindt dit jaar De Week van de Veiligheid plaats. Wij als gemeente doen mee aan de landelijke inleveractie van wapens. Iedereen kan in deze week straffeloos zijn wapen inleveren.

Lees meer >

Zeven genomineerden Ondernemersprijs 2021

Boomsma Shipping, Brandmerck, Brandsma Digitaal Meten, De Stille Boot, EFKO beton, Tegelgroothandel Julius v/d Werf en The Imagineers zijn genomineerd voor de verkiezing ‘Beste bedrijf van Súdwest-Fryslân 2021’.

Lees meer >

Week tegen Eenzaamheid

In de week van 30 september tot en met 7 oktober is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Er worden verschillende activiteiten op diverse plaatsen in de gemeente Súdwest-Fryslân georganiseerd.

Lees meer >