Contact

Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief .

Blog wethouder Gea Wielinga

Voel je je wel eens eenzaam, verloren of op een andere manier niet prettig in je vel? Of misschien ken je iemand die zich eenzaam voelt? In welke situatie je ook verkeert, er zijn altijd mensen om je heen die willen helpen. Stichting Sociaal Collectief en gemeente Súdwest-Fryslân gaan samen de eenzaamheid te lijf.

Lees meer >

Met een nieuwe partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen

Wilt u met een nieuwe partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022? Zorg er dan voor dat u zich uiterlijk 20 december heeft geregistreerd.

Lees meer >

Piet Bakkerschool Sneek mag zich Zonneschool noemen

De Piet Bakkerschool in Sneek mag zich met maar liefst 200 zonnepanelen op het dak sinds afgelopen zomer Zonneschool noemen. Deze zonnepanelen wekken genoeg stroom op om de school van energie te voorzien (74.000 wattpiek).

Lees meer >

Verkoop Hemmen 3 in volle gang

De verkoop van de bedrijfskavels op bedrijventerrein De Hemmen 3 is in volle gang. Ondernemers kunnen zich nog een aantal weken, tot 13 december, inschrijven voor een bedrijfskavel.

Lees meer >

Súdwest-Fryslân bouwt volop, en wil versnellen

Súdwest-Fryslân maakt serieus werk van woningbouw. Alleen al in de afgelopen twaalf maanden (periode november 2020-oktober 2021) kwamen er in de gemeente 350 wooneenheden bij.

Lees meer >

Friese gemeenten kleuren oranje: stop geweld tegen vrouwen

Wereldwijd wordt van 25 november tot en met 10 december aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Dit gebeurt door middel van de campagne ‘Orange the World’. Kenmerkend voor de campagne zijn de gebouwen die in steden over de hele wereld oranje worden uitgelicht. Ook in Friesland worden verschillende gebouwen oranje verlicht. In Sneek is dat De Waterpoort.

Lees meer >