Contact

Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Volg de gemeenteraad ook komend vergaderseizoen

De gemeenteraad vergadert niet in de zomervakantie. Wil je weten wat er vanaf september op de agenda’s van de commissies en gemeenteraad staat en wanneer de raadsleden onderwerpen bespreken die je belangrijk vindt? Stuur dan een mailtje naar de griffie.

Lees meer >

Aantal formulieren niet beschikbaar op 23 tot en met 26 juli

Aantal formulieren niet beschikbaar Op vrijdag 23 juli vanaf 18.00 uur tot en met maandag 26 juli 7.00 uur vindt er een update plaats, waardoor een aantal aanvraagformulieren niet beschikbaar zijn. Je kunt deze formulieren dan dus niet invullen en versturen. Het gaat om de formulieren (die...

Lees meer >

Voorlopige gunning Wmo-begeleiding in Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân wil vanaf volgend jaar een contract sluiten met AtHomeFirst Friesland BV en het samenwerkingsverband Alliade en GGZ Friesland voor alle vormen van de Wmo-begeleiding. Dit geldt voor individuele begeleiding, groepsbegeleiding, dagbestedingsactiviteiten, persoonlijke verzorging en kortdurend verblijf. Het gaat nu eerst om de voorlopige opdrachtverlening. Als er geen bezwaar wordt gemaakt is deze op 22 juli aanstaande definitief.

Lees meer >

Steun voor inwoners met minder inkomen door corona

Ben jij door de coronacrisis jouw baan verloren? Of ben je ondernemer en heb jij minder inkomen? En kun je nog maar met moeite de vaste woonlasten betalen. Dan kun je een tijdelijke bijdrage aanvragen voor jouw woonlasten, voor bijvoorbeeld de huur, hypotheek of de kosten voor gas, water en elektriciteit.

Lees meer >

Zorgfraude melden

Geld dat voor zorg bedoeld is, hoort aan zorg besteed te worden. Vaak gaat dit goed, maar niet altijd. Bijvoorbeeld wanneer de juiste zorg niet wordt geleverd, maar wel gedeclareerd. Of als de kwaliteit van de zorg niet goed is. Klopt er iets niet of heb je een vermoeden, meld het bij de gemeente.

Lees meer >

Veteranen geëerd met Witte Anjer Perkje in Sneek

Zaterdag 26 juni werd tijdens de Nederlandse Veteranendag een gedenksteen onthuld in een speciaal aangelegd Witte Anjer Perkje in het Koningin Wilhelminapark in Sneek. De ceremoniële plechtigheid werd bijgewoond door burgemeester Jannewietske de Vries, wethouder Mark de Man en een vijftiental veteranen/militairen. Met de aanleg van een witte anjerperkje geeft de gemeente Súdwest-Fryslân een duidelijk signaal af waardering te hebben voor de 660 veteranen die in de gemeente wonen.

Lees meer >