Werk aan de weg

Wij zijn regelmatig bezig om de wegen in onze gemeente te verbeteren. Wat betekenen de wegwerkzaamheden voor jou als je hier langs moet rijden? Hieronder lees je welke wegwerkzaamheden plaatsvinden.

Verkeersstremmingen en algemene werkzaamheden

Alle actuele verkeersstremmingen binnen onze gemeente zijn te vinden op verkeersstremming platform Melvin.

Wil je weten welke wegen en rioleringen in de planning staan voor onderhoud? Bekijk de digitale overzichtskaart.

In de week van 16 december is er schade geconstateerd aan het wegdek in de Prinses Margriettunnel in de snelweg A7 bij Sneek, ter hoogte van Uitwellingerga. De schade bleek zo ernstig, dat Rijkswaterstaat de A7 tussen Sneek en Joure in beide richtingen heeft afgesloten. Lees meer.

Voor vragen over de afsluiting van de A7 of de brug bij Uitwellingerga kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Noord-Nederland via 088 – 797 44 20.

De komende weken staan de volgende werkzaamheden op of langs de weg op de Afsluitdijk gepland:

 • Nachtelijke verkeersafsluiting A7 Afsluitdijk:
  In verband met werkzaamheden aan de bruggen en sluizen bij het Stevincomplex in Den Oever en het Lorentzcomplex in Kornwerderzand is er in een nachtelijke dijkafsluiting op de Afsluitdijk (A7).
  Afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden, kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Ga voor actuele informatie naar De Afsluitdijk en Van A naar Beter.

Vragen?

Meer informatie kun je vinden op De Afsluitdijk. Heb je vragen? Neem dan contact op met Loket Afsluitdijk via 0800-6040.

Herstrating binnenstad Bolsward

Na het eerste straatwerk voor Cultuurhistorisch centrum De Tiid, gaan we nu door met de herbestrating van de Jongemastraat en de Marktstraat. 

Hierin volgen we zoveel mogelijk het bestaande ontwerp: rood in het midden en geel aan de zijkanten. Het beeld blijft hetzelfde. De gele stenen vervangen we door dezelfde gele maatvastere stenen die we in keperverband ook bij de bestrating voor Cultuurhistorisch centrum De Tiid gebruikten. Daarnaast wordt de afwateringsgoot met kolken in de Marktstraat meer richting de keermuur verplaatst.

Op 13 februari starten we met de werkzaamheden. Het werk duurt 6 weken en is zolang voor doorgaand verkeer gestremd. Het straten van de rijbaan gebeurt in delen. Het voetpad blijft bereikbaar. (Brom)fietsers wordt gevraagd af te stappen.

Deel 1. Werkvak tussen Jongemastraat 21A en Broereplein 11

 • Week 7 en 8: de hele rijbaan is afgezet. De weg wordt opnieuw gestraat. Bereikbaarheid en/of parkeren voor direct aanwonenden wordt tijdens de werkzaamheden gecommuniceerd door infoborden of brief.

Deel 2. Werkvak tussen Marktplein 5 (De Wijnberg) en de brug

 • Week 8: voorbereidende werkzaamheden. Helft van de rijbaan afgezet.
 • Week 9: de hele rijbaan afgezet. De weg wordt opnieuw gestraat.

Deel 3. Werkvak tussen Marktstraat 18A en Markstraat 2

 • Week 9:  voorbereidende werkzaamheden
 • Week 10 en 11: de hele rijbaan afgezet. De weg wordt opnieuw gestraat
 • Week 12 is een uitloopweek voor mogelijk slecht weer en het afronden van werkzaamheden naast de afgesloten rijbaan.

Zie ook