Herstelwerkzaamheden A7

Herstel Prinses Margriettunnel A7 tussen Joure en Sneek

Door de druk van het grondwater is een tunnelelement in de Prinses Margriettunnel omhoog geduwd. Daardoor is de tunnel een periode afgesloten geweest. De tunnel is sinds 6 februari weer gedeeltelijk open voor verkeer. Rijkswaterstaat onderzoekt de oorzaak van het probleem en werkt aan een oplossing.

Omleidingsroutes

Vanaf de verschillende aanrijroutes wordt het verkeer omgeleid. De omleidingsroutes blijven voorlopig bestaan, om het verkeer zo veel mogelijk te spreiden.

Door de toegenomen drukte op de parallelweg van Joure naar Sneek is de staat van de brug bij Uitwellingerga hard achteruit gegaan. Daar geldt een snelheidsbeperking en er is op de brug 1 rijstrook beschikbaar.

We monitoren samen met Rijkswaterstaat, provincie Fryslân en gemeente De Fryske Marren de situatie op de omleidingsroutes en stellen waar nodig maatregelen bij.

Speciale informatiepagina Rijkswaterstaat

Op de website van Rijkswaterstaat vind je meer informatie over de ontwikkelingen rondom het herstel van de Prinses Margriettunnel. Ga naar de website van Rijkswaterstaat.

Nieuws

Aanpassingen omleidingsroutes A7

vrijdag 24 februari 2023

Door de gedeeltelijke opening van de Prinses Margriettunnel op de A7 is de verkeersdruk op de omliggende wegen afgenomen.  

Lees meer >

A7 gedeeltelijk open voor verkeer

maandag 6 februari 2023

De Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure gaat in de loop van maandagmiddag 6 februari 2023 weer gedeeltelijk open voor het wegverkeer. 

Lees meer >

Provincie plaatst tekstwagens bij Jutrijp en Hommerts

woensdag 1 februari 2023

De provincie heeft deze week tekstwagens bij Jutrijp en Hommerts geplaatst om weggebruikers te wijzen op hun snelheid.

Lees meer >

Aquaduct A7 medio februari gedeeltelijk open

maandag 23 januari 2023

De Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure kan medio februari weer gedeeltelijk open voor het wegverkeer. 

Lees meer >

Meer nieuws