Werkzaamheden Jumbo Tinga

De bouw van de nieuwe Jumbo in de wijk Tinga in Sneek

In 2025 opent Jumbo de deuren van een nieuwe supermarkt aan de Koningsspil en naast Sportpark Tinga. Voordat de bouw van de supermarkt van start gaat, worden eerst aanpassingen aan de wegen gedaan. Dit om het bouwterrein bereikbaar en bouwrijp te maken, maar ook om de sportlocaties toegankelijk te houden. De wegwerkzaamheden starten halverwege maart en duren naar verwachting tot halverwege juli. Dit leidt mogelijk tot hinder voor inwoners en leden en gasten van de sportverenigingen.

Werkzaamheden in verschillende fasen

De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd. Bekijk de plattegrond met de fasen.

Parkeren voor de sport

Er zijn tijdens de werkzaamheden bij de tennis- en hockeyvereniging minder parkeerplaatsen beschikbaar. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets of lopend. Gastclubs en sporters die in het weekend met de auto komen, kunnen gebruik maken van het parkeerterrein bij de Brede School in de wijk Duinterpen. Vanaf daar kunnen gasten lopend via het tunneltje naar de sportvereniging. Bekijk het kaartje met informatie over het parkeren.

Tijdelijke parkeersituatie sportpark Tinga

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en het laatste nieuws ontvangen over het project Jumbo Tinga? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Lees dan de veelgestelde vragen hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Veelgestelde vragen

De wegwerkzaamheden starten half maart en zijn naar verwachting halverwege juli klaar. De Jumbo supermarkt opent in de 2e helft van 2025 haar deuren.

Gemotoriseerd verkeer kan alleen de wijk in via de wijk Lemmerweg-West en over de brug Dúvelsrak. Gemotoriseerd verkeer kan op 2 manieren de wijk uit: via Lemmerweg-West en via de Koningsspil.

Ja, de Jumbo aan de Molenkrite blijft open.

Voor mindervaliden zijn bij de sportclubs invalideparkeerplaatsen.

In geval van nood kunnen hulpdiensten gebruik maken van de tijdelijke uitrijroute rotonde Tinga.

Tijdens de werkzaamheden zetten we verkeersregelaars in die het verkeer in goede banen leiden.