Stembureauleden gezocht voor Europese verkiezingen

Gemeente Súdwest-Fryslân zoekt stembureauleden voor Europese verkiezingen

Gepubliceerd op in Nieuws.

Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor de leden van het Europees Parlement. De gemeente Súdwest Fryslân is op zoek naar mensen die op een stembureau willen werken. Als lid van een stembureau help je mee de verkiezing in goede banen te leiden.

Functies op het stembureau

De stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf 21.00 uur worden de uitgebrachte stemmen geteld op partijniveau. Houd er daarom rekening mee dat het een lange dag zal zijn.

We zijn op zoek naar de volgende functies:

  • (Plaatsvervangend) voorzitter;
  • Stembureaulid;
  • Teller (vanaf 21.00 uur);
  • Teller voor de centrale teldag op vrijdag 7 juni 2024 (van 09.00 uur tot ongeveer 17.00 uur);
  • Reserve stembureaulid. Als reserve stembureaulid word je alleen opgeroepen als het nodig is. Dit kan voor iedere functie zijn. Bijvoorbeeld omdat er stembureauleden ziek zijn op de verkiezingsdag.

Centrale teldag

De gemeente Súdwest Fryslân telt een dag later, op vrijdag 7 juni 2024, de stembiljetten op kandidaatsniveau. Dit heet de centrale stemopneming. Voor deze dag zoeken wij nog de meeste vrijwilligers. Dus schroom niet om je voor deze dag op te geven!

Digitale training

Wanneer je de aanmelding als lid van het stembureau hebt voltooid, ook als teller en reserve, krijg je een uitnodiging voor een digitale training. Tijdens deze e-learning leer je alles over de verkiezingen: de voorbereidingen van de verkiezingsdag, het stemmen, het tellen van de stemmen en het invullen van het proces-verbaal.

Pas nadat je de e-learning succesvol hebt afgerond kan je officieel benoemd worden als (reserve)stembureaulid/teller.

Vergoeding

Je krijgt achteraf een vergoeding als je op een stembureau hebt gezeten of mee geholpen hebt bij de centrale stemopening.

Aanmelden

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden. Wil je komen helpen? Meld je dan aan via verkiezingen@sudwestfryslan.nl.

bord stembureau