Gladheidsbestrijding en strooiroutes

Zodra het kouder wordt kunnen de wegen glad worden. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren strooien we op onze strooiroutes. We meten constant of het glad is of glad wordt. Bij gladheid komen we gelijk in actie, ook schuiven wij bij extreme sneeuwval. Meer informatie lees je op deze pagina.

Werkwijze strooiroutes

  1. Eerst strooien we de doorgaande hoofdwegen en de hoofdroutes naar en uit de dorpen en steden;
  2. Daarna de wegen naar de wijken, industrieterreinen en de belangrijkste fietsroutes.

De doorgaande wegen zijn belangrijk voor de bereikbaarheid van de steden en dorpen. Dit zijn de wegen waar het meeste verkeer rijdt waaronder ook de nood- en hulpdiensten.

Zijn we een straat vergeten waar we normaal wel strooien?

Bij erge sneeuw of gladheid rukken we volop uit. Toch lukt het niet om de hele strooiroute meteen schoon te hebben. Bovendien duurt het even voordat het zout is ingereden en het zijn werk doet.

Heb je het idee dat een straat vergeten is die wel in de strooiroute valt? Geef het aan ons door via ons meldformulier strooiroute vergeten straat. Je mag ons ook bellen via het telefoonnummer 14 0515 en vragen naar team Reiniging.

IJsvrij houden van stoep, voetpad en fietspad

In de woonstraten, op recreatieve fietspaden en op de stoepen strooien we geen zout. Je kunt zelf de stoepen en voetpaden in je directe omgeving strooien. Zo voorkom je dat ze glad worden. De toegang naar scholen, ziekenhuizen en bedrijven strooien deze organisaties zelf.

Wees extra alert op plaatsen waar wij niet strooien, rijd voorzichtig en neem de kortste weg naar de hoofdroutes waar gestrooid is. Begin zelf op tijd met sneeuwschuiven en het strooien van zout op je eigen stoep of pad. Help bij het sneeuw en ijsvrij maken van de stoep of het pad van buren die dat zelf niet kunnen.

Strooizout

Wij verstrekken geen strooizout aan inwoners. We gebruiken als onze voorraden voor het bestrijden van de gladheid op de belangrijkste wegen en fietspaden. Je kunt zelf strooizout kopen bij de bouwmarkt.