IJlst – Ny Ylostins

IJlst – Ny Ylostins

Elkien en Patyna hebben plannen om op deze locatie 62 nieuwe sociale huur- en zorgwoningen te bouwen. Het is de bedoeling dat 32 van deze nieuwe woningen geschikt zijn voor intensieve zorg. Mensen kunnen daardoor langer op het terrein blijven wonen en hoeven in de toekomst hiervoor niet meer te verhuizen naar een andere stad. 

Sloop en nieuwbouw

Elkien en Patyna kiezen voor sloop en nieuwbouw, omdat alleen deze optie de mogelijkheid biedt voor een woonzorgvoorziening die aansluit bij de wensen van de nieuwe senior én bij de nieuwe werkelijkheid waarbij mensen langer zelfstandig thuis wonen. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om een welzijnsgebouw te realiseren waar de hele stad gebruik van kan maken. Bewoners, omwonenden en andere partijen uit IJlst worden betrokken bij de planvorming.

Begeleiding door gemeente

De raad heeft krediet beschikbaar gesteld om het traject vanuit de gemeente te begeleiden. Dit krediet wordt gebruikt voor juridisch advies, projectmanagement, beoordeling van onderzoeken en tekenwerk. Daarnaast wordt een externe procesbegeleider aangetrokken om alle partijen met elkaar te verbinden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de plannen op de websites van Elkien of Patyna

Fotoalbum

Documenten

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in (geef duidelijk aan dat het over IJlst – Ny Ylostins gaat). Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Nieuws

Bekijk alle nieuwsitems over IJlst Ny Ylostins >