Heeg – Veenkracht

Heeg – Veenkracht

Veenkracht moet een wijk worden waar starters, senioren én gezinnen fijn kunnen wonen en leven. Een wijk met woningen gericht op de toekomst: betaalbaar, energieneutraal en klimaatbestendig. Met ruimte voor biodiversiteit en water. Het meest bijzondere aan de woonwijk: we moeten rekening houden met de natuurlijke draagkracht van de veengrond.

Toekomstbestendig wonen is het uitgangspunt voor woonwijk Veenkracht. Nu én in de toekomst willen we weerbaar zijn tegen hitte, droogte en wateroverlast. We houden rekening met klimaatscenario’s, maar ook met ons water- en bodemsysteem.

Op deze prachtige locatie aan het water realiseren we 40 levensloopbestendige woningen voor met name starters en senioren. Er kunnen ook enkele gezinnen in woonwijk Veenkracht wonen, maar de focus ligt op een- en tweepersoonshuishoudens.

Aanbesteding gestart

Partijen die samen met de gemeente Veenkracht Heeg willen ontwikkelen kunnen zich nu inschrijven via de website van Tenderned. De inschrijving sluit op 22 maart om 10:00 uur.

Icoon van drie huisjes achter elkaar
0 / 1000
1000 woningen in 2026!

Documenten

huisjes en water
Ambitiedocument Veenkracht Heeg (pdf)

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in (geef duidelijk aan dat het over Heeg – Veenkracht gaat). Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Heeg Veenkracht veengebied

Meer informatie

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en het laatste nieuws ontvangen over het project Heeg Veenkracht? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsitems over Heeg – >