Leerlingen richten zwemplek Laaksum in

Technasium-leerlingen richten zwemplek Laaksum in

Gepubliceerd op in Nieuws.

Hoe richt je de zwemplek bij de haven van Laaksum veilig in? Technasium-leerlingen van Bogerman in Sneek doken in de procedures én in het IJsselmeer. Ze presenteerden hun ontwerp aan gedeputeerde Friso Douwstra, wethouder Henk de Boer, de zwemmers en afgevaardigden dorpsbelang Warns, Laaksum, Skarl.

De wens om bij Laaksum een goede zwemplek te hebben, past binnen het project Versterken Friese IJsselmeerkust. Voor de leerlingen van Bogerman een mooie praktijkopdracht om de mogelijkheden te onderzoeken en een ontwerp te maken. Daarvoor spraken de leerlingen met gebruikers van de zwemplek en andere betrokkenen. Ook trokken ze de zwembroek aan om zelf de zwemplek te ervaren.

Friso Douwstra en Henk de Boer waren onder de indruk. Zij vonden de ontwerpen vernieuwend. De zwemmers en dorpsbelang vonden hun wensen terug in de ontwerpen en waren blij met het gedegen onderzoek van de leerlingen. De ontwerpen worden nu verder uitgewerkt door het projectteam Versterken Friese IJsselmeerkust. Mocht je in de toekomst eens in een duik nemen bij Laaksum, dan is het mede dankzij deze Technasium-leerlingen dat je veilig het water in en uit kunt komen!

Kijk voor meer informatie op www.frieseijsselmeerkust.frl.