Contact

Wijzigingen omtrent sloopmeldingen en aanleveren van asbest

Vanaf 1 mei 2019 voeren we een aantal wijzigingen door omtrent de particuliere sloopmeldingen en het aanleveren van asbest bij de milieustraten.

Wat zijn de wijzigingen:

1. Geen papier meer bij de particuliere sloopmeldingen
2. Inleveren van ‘klein’ asbest kan zonder melding
3. Meldingsformulier is ingekort (van 18 naar 2 pagina’s)

1. Geen papier meer bij de particuliere sloopmeldingen.

Er is geen papier meer nodig om aan te tonen dat je asbest (ingepakt) mag aanleveren bij de milieustraat. De milieustraat kan door middel van je postcode en huisnummer controleren of je een melding hebt gedaan en toestemming hebt gekregen. Je dient een sloopmelding in.  Vervolgens krijg je een e-mail dat je het kan aanbieden bij de milieustraat. In de e-mail staan de voorwaarden en de adressen en openingstijden van de milieustraten.

2. Inleveren van ‘klein’ asbest kan zonder melding.

Kleine asbest voorwerpen zoals de bekende bloembak kan zonder melding worden ingeleverd bij de milieustraat. Vuistregel is dan het moet passen in een vuilniszak. Golfplaten zijn uitgesloten en moeten nog steeds met een melding worden gedaan. Je mag dit éénmalig doen.

3. Meldingsformulier is ingekort.

Het meldingsformulier voor particulieren is ingekort van 18 naar 2 pagina’s. Het landelijke indieningsformulier is ingekort met de zaken die noodzakelijk zijn. Daar is gelijk een e-formulier van gemaakt op onze website. Je kan dus op onze website ook een sloopmelding doen. Na indienen krijg je een mail of nog een papieren versie, afhankelijk van de indieningswijze. 

Vragen? Neem contact op met team Vergunningen via telefoonnummer 14 0515.