Contact

De mooiste geveltuin of vergroende tuin van Súdwest-Fryslân

Het is weer tijd voor onze wedstrijd van de mooiste geveltuin of vergroende tuin. Deze schrijven we dit jaar voor de tweede keer uit. Hieronder lees je hoe het werkt. De wedstrijd valt onder onze acties voor Steenbreek: tegel eruit, plant erin.

Hoe werkt het?

Al meer dan 170 mensen hebben een gratis geveltuin bij ons aangevraagd. Heb jij een nieuwe of bestaande geveltuin en wil je meedoen aan onze wedstrijd? Of heb je je tuin de afgelopen jaren vergroend en wil je meedoen? Stuur dan uiterlijk 1 september een voor- en nafoto naar steenbreek@sudwestfryslan.nl. Heb je geen foto meer van hoe je tuin er eerst uitzag? Als het om de voortuin gaat, kunnen wij dit voor je opzoeken. Je mag ook anderen nomineren!

De jury beoordeelt de tuinen. In de jury zitten medewerkers van de gemeente en mensen van de vereniging Groei en Bloei. We maken later bekend wanneer de prijsuitreiking is. Er zijn zes prijzen te winnen: een 1e, 2e en 3e prijs voor de mooiste vergroende tuin en een 1e, 2e en 3e prijs voor de mooiste geveltuin. De prijzen zijn groencadeaubonnen ter waarde van €50, €75 en €100. Meedoen dus!

Voor en nafoto van een vergroende voortuin

Links de voorfoto, rechts de nafoto van een vergroende voortuin, één van de prijswinnaars van 2019.

Vraag een gratis geveltuin aan!

Wist je dat de gemeente een gratis geveltuin bij jou kan komen aanleggen? De grond blijft eigendom van de gemeente, maar jij hebt er een tuintje bij. Wacht niet te  lang met het aanvragen, want dan kun je dit jaar misschien nog meedoen met de prijsvraag. Kijk op de pagina van Steenbreek voor meer informatie.