Week van het geld 2022

Gepubliceerd op in Nieuws.

Het is de ‘Week van het geld’.  Een week waarin we ‘omgaan met geld’ extra onder de aandacht brengen.

Verschillende initiatieven vertellen in onderstaande filmpjes wat zij doen als het gaat over het thema geld en hoe zij jou kunnen helpen met eventuele geldvragen. Ook geven ze allemaal een (geld)tip.

Benieuwd wat een budgetmaatje doet? Sandra Kwakman vertelt je er meer over in onderstaand filmpje. Contact opnemen met een budgetmaatje? Kijk op de website van Solidair Friesland. Naast budgetmaatjes zijn er ook andere organisaties waar je terecht kunt met vragen over geld. Je leest het in de kansbrief.

Rika Tulner vertelt hoe het thema geld in het onderwijs onder de aandacht wordt gebracht.

Jacob is vrijwilliger bij de Papierwinkel in Bolsward. Bekijk het filmpje om te horen wat de Papierwinkel voor jou kan doen.

Anna Schotanus en Brecht Buis vertellen wat zij doen als het gaat om financiële gezondheid. Kijk ook eens op deze pagina. Je vindt hier een overzicht ondersteuningsmogelijkheden en regelingen.

In dit laatste filmpje komt Nynke van Dijk aan het woord. Zij werkt bij het Gebiedsteam en legt uit hoe de gemeente kan helpen bij vragen over geld. Bij het Gebiedsteam kun je ook terecht voor andere vragen. Meer weten? Kijk op op deze pagina over het gebiedsteam.