Waterpoort Sneek kleurt oranje

Start Orange the World Fryslân: Waterpoort Sneek kleurt oranje

Gepubliceerd op in Nieuws.

Van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (de Internationale Mensenrechtendag) is het Orange the World. Dit is een terugkerende wereldwijde campagne – georganiseerd door UN Women - waarbij aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Op vrijdag 24 november gaf wethouder Marianne Poelman het officiële startsein van de campagne Orange the World in Friesland.

Thema van 2023: ‘Veilig, overal en altijd’

De campagne is dit jaar gericht op bewustwording. Geweld tegen vrouwen en meisjes komt namelijk op allerlei plekken in de samenleving voor;  op het werk, bij de sportclub, in het uitgaansleven, bij festivals, in het onderwijs, bij studentenverenigingen en achter de voordeur. En iedereen kan iets doen om dit geweld te voorkomen of te stoppen.

#medestander

Orange the World nodigt iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden en zich #medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Via www.orangetheworld.nl kan iedereen de ‘medestander pledge’ (belofte) ondertekenen.

16 dagen actie in Súdwest-Fryslân

Van 25 november tot 10 december zijn er verschillende acties in de gemeente, zoals;

  1. De Waterpoort in Sneek is elke dag in de avonduren oranje verlicht.
  2. Burgemeester en wethouders ondertekenen de #medestander pledge.
  3. Op maandag 27 november hangt de projectvlag ‘Stop geweld tegen vrouwen’ aan de gevel van het gemeentehuis.
  4. Stichting Sociaal Collectief besteedt met behulp van ondersteunende les- en voorlichtingsmaterialen aandacht aan het thema.
  5. Cultuur Akte2 organiseert een workshop met Daisy Veenstra.
  6. Scholen (voorgezet en middelbaar) krijgen een toolkit met les- en voorlichtingsmaterialen.