Contact

Vervoer vaccinatielocaties Sneek, Leeuwarden, Emmeloord, etc. voor 60-plussers die zelfstandig wonen!

Bent u 60 jaar of ouder? Dan krijgt u een brief van het Ministerie van Volksgezondheid met een uitnodiging om een afspraak te maken voor een coronavaccinatie. De vaccinatie is gratis. U bepaalt zelf of u de vaccinatie haalt.

Hoe gaat u naar de vaccinatielocatie in Sneek, Leeuwarden, Emmeloord, etc.?

 1. U kunt er zelf naartoe rijden.
 2. U kunt een familielid, mantelzorger, buur, etc. vragen om te rijden.
 3. U kunt gebruik maken van uw Wmo-vervoerder (als u hier anders ook gebruik van maakt).
 4. U kunt gebruik maken van één van de verschillende vrijwillige lokale initiatieven. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Sociaal Collectief.
 5. Als u geen gebruik kunt maken van de eerste vier mogelijkheden, kunt u gratis gebruik maken van Taxicentrale Van der Bles. U kunt zelf een afspraak maken via 0515 23 22 22.

Het gebruik van een chirurgisch mondkapje is verplicht als u niet met eigen vervoer gaat. Heeft u geen chirurgisch mondkapje? Dan heeft de chauffeur wel een paar op voorraad. Uiteraard moet u ook een mondkapje dragen in de vaccinatielocatie.

Heeft u vragen over het vervoer naar naar de vaccinatielocatie, dan kunt u ook bellen met de gemeente Súdwest-Fryslân op 14 0515.

Meer informatie over vaccineren vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Veelgestelde vragen

Iedereen krijgt een brief. Niemand wordt vergeten. U moet even rustig afwachten.

Informeer bij uw verzorgings-/verpleeghuis voor de vaccinatie.

Nee, dat is niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat u nu een afspraak voor de locatie maakt die in de brief staat. Dit in verband met beschikbaarheid en soorten vaccins. En hoe eerder iedereen gevaccineerd is, hoe beter.

Hoe u een afspraak moet maken staat in de brief die u heeft gekregen. U moet voor de afspraak in ieder geval uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebben.

Dit is afhankelijk van het soort vaccin wat u krijgt. Bij het ene vaccin heeft u 2 keer een vaccinatie nodig, bij het andere vaccin 1 keer. Krijgt u 2 keer een vaccinatie, dan krijgt u meteen een afspraak voor de eerste én de tweede vaccinatie. Houd daar dus rekening mee.

Ja, u mag maximaal 1 begeleider meenemen.

 • een chirurgisch mondkapje (blauw, wit), dus geen stoffen exemplaren;
 • kleding dragen waarbij u uw bovenarm gemakkelijk bloot kunt maken;
 • de ingevuld gezondheidsverklaring meenemen (deze zat bij de oproepbrief van het RIVM/Ministerie VWS);
 • als u medicijnen gebruikt, uw medicatie-overzicht meenemen;
 • uw identiteitsbewijs;
 • de oproep (brief) van het RIVM.

Ja, u mag een vaccinatie op een andere locatie halen die voor u dichterbij is. Dit geldt alleen wanneer u deze andere locatie heeft kunnen afspreken bij het maken van de afspraak voor de vaccinatie.

WTC-expo (De Saksenhal). Heliconweg 52.

Akkerwinde 1, 8607 CC te Sneek (voormalig garagebedrijf Osinga Sneek).

Dokter Jansencentrum, Urkerweg 1, 8303 BX, Emmeloord (in het souterrain en niet in het hoofdgebouw).

Er zijn 5 mogelijkheden.

1. U maakt gebruik van uw eigen vervoer of u maakt gebruik van het openbaar vervoer.
Kan ik deze kosten bij de gemeente in rekening brengen.
Nee, dat kan niet. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.

2. U kunt een familielid, mantelzorger, buur, etc. vragen om te rijden.
Kan ik deze kosten bij de gemeente in rekening brengen.
Nee, dat kan niet. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.

3. U kunt gebruik maken van uw Wmo-vervoerder (als u hier anders ook gebruik van maakt).
Wie is mijn Wmo-vervoerder => Dit is Van der Bles of Witteveen.
Betaal ik een eigen ritbijdrage voor deze rit => nee
Ik mag toch maar in een straal van 25 kilometer rondom mijn woonadres rijden in het kader van de Wmo? Dit klopt, maar alleen voor deze vaccinatie is die grens losgelaten.
Gaat de rit ten koste van mijn Wmo-kilometerbudget => nee.

4. U kunt gebruik maken van één van de verschillende vrijwillige lokale initiatieven. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Sociaal Collectief.
Moet ik hiervoor betalen? Dat is per initiatief verschillend. Wij verwijzen u hiervoor naar de website.

5. Als u geen gebruik kunt maken van de eerste vier mogelijkheden, kunt u gratis gebruik maken van Taxicentrale Van der Bles. U moet zelf een afspraak maken via 0515 23 22 22.
Hoeveel afspraken moet ik maken met Taxicentrale Van der Bles? U moet 2 afspraken maken, omdat u 2x een vaccinatie moet halen.
Krijg ik een rekening? Nee, dit is gratis. De gemeente krijgt een rekening van Taxicentrale Van der Bles.
Mag ik een begeleider meenemen? Ja, u mag maximaal 1 begeleider in de taxi meenemen.
Moet ik de oproepbrief voor de taxirit meenemen? Ja, u moet de oproepbrief van het RIVM aan de taxichauffeur laten zien. U moet meer zaken meenemen. Zie hiervoor de brief van het RIVM.
Wanneer ik niet naar Leeuwarden ga, maar naar een locatie die dichterbij is? Mag die rit ook gereden worden door Van der Bles. Dit mag, maar alleen als de locatie dichterbij is dan Leeuwarden, bijvoorbeeld Sneek, Koudum of Emmeloord. Hierover zijn afspraken gemaakt met Taxicentrale Van der Bles.

Vanaf 26 april 2021 kunt u ook in Koudum terecht voor uw vaccinatie. Het adres is: Sporthal De Klink, Ds. L. Tinholtstraat 1, 8723 CW, Koudum.

Het gebruik van een medisch mondkapje is bij het reizen verplicht als u niet met eigen vervoer gaat, maar met een taxi of met een vrijwilligersinitiatief reist. Uiteraard moet u ook een mondkapje dragen in de vaccinatielocatie. Dus draag altijd een mondkapje bij u.

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of u mobiel genoeg bent om naar de vaccinatielocatie te gaan. Bent u niet mobiel genoeg, dan wordt u op een later moment ingeënt door de huisarts (hierover krijgt u dan van uw huisarts bericht). Vindt u huisarts dat u mobiel genoeg bent, dan moet u naar Leeuwarden (of mogelijk een andere locatie) voor de vaccinatie.

Ja, hiervoor gelden dezelfde voorwaarden.

Nb. Patiënten uit de hoog-risicogroepen krijgen een uitnodiging van het ziekenhuis. Deze kan soms kruisen met de uitnodiging van de huisarts, het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  of een ander ziekenhuis. Het advies is om altijd de eerste uitnodiging te gebruiken, ongeacht voor welk vaccin deze is. Snelheid van vaccinatie is belangrijker dan het type vaccin dat gebruikt wordt.