Súdwest-Fryslân zoekt nieuwe straatnamen

Súdwest-Fryslân op zoek naar vier nieuwe straatnamen

Gepubliceerd op in Nieuws.

Wij zijn op zoek naar vier nieuwe straatnamen met als thema: Duurzaamheid en Water. De gemeente vraagt kinderen om deze straatnamen te bedenken. Dus ben jij tussen de 8 en 12 jaar en woon je in Súdwest-Fryslân? Dan kun jij ons misschien wel helpen! Benieuwd hoe? Bekijk dan het filmpje.

Waarom heeft een straat eigenlijk een naam?

Elk huis dat gebouwd wordt, moet aan een straat liggen. Anders kun je niet bij het huis komen met de auto of de fiets. En dat is natuurlijk lastig voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor jouw opa en oma, de postbezorger of de brandweer. Die moeten allemaal bij het huis kunnen komen. En dan is het ook nog eens heel handig als die weg een naam heeft, zodat diezelfde postbezorger of brandweer precies weet waar ze moeten zijn.

Ben jij de bedenker van één van de straatnamen?

Als de jury voor de straatnaam kiest die jij hebt bedacht, dan hoor je dat van ons! Je krijgt dan een klein straatnaambordje met de naam die jij bedacht hebt voor thuis. Later als de huizen er staan, nodigen we je ook uit om te helpen met het plaatsen van de echte straatnaamborden. En hoe leuk is het als de naam die jij hebt bedacht straks voor altijd in die ene straat staat.

Straatnaamwedstrijd Sneek