Start uitbetaling energietoeslag 2023

Gepubliceerd op in Nieuws.

Start uitbetaling energietoeslag 2023

Op vrijdag 1 december starten we met de uitbetaling van de energietoeslag.

De energietoeslag wordt eerst betaald aan huishoudens met een laag inkomen die al bekend zijn bij de ons. Zij krijgen de energietoeslag automatisch op hun rekening gestort.

Vanaf vrijdag 8 december kunnen ook andere inwoners de energietoeslag aanvragen. Voor hulp bij de aanvraag kunnen inwoners terecht bij één van de inloopmomenten van SWF Tichtby.

De hoogte van de energietoeslag

De energietoeslag is voor mensen met een laag inkomen (tot 140% van het sociaal minimum). Afhankelijk van het inkomen is de energietoeslag € 800, € 675 of € 550. Jongeren onder de 21 jaar en studenten komen dit jaar niet in aanmerking voor de energietoeslag. Studenten kunnen terecht bij het DUO voor een eenmalige tegemoetkoming.

Hulp bij aanvraag

Wil je hulp bij de aanvraag van de energietoeslag? Dan ben je van harte welkom bij één van de inloopmomenten van SWF Tichtby.

Elke week zijn de medewerkers van SWF Tichtby te vinden in verschillende dorpen en wijken om inwoners te helpen. En van maandag- tot en met vrijdagochtend van 9:00 – 12:30 uur ben je van harte welkom bij SWF Tichtby in het Súdwesthûs aan de Markstraat 8 in Sneek.

De medewerkers van SWF Tichtby kijken met je mee of je in aanmerking komt voor andere regelingen voor mensen met een laag inkomen.

Check je recht

Controleer of je in aanmerking komt voor de energietoeslag of andere regelingen met onze nieuwe rekenhulp op de website Check waar je recht op hebt.

Alle informatie over de energietoeslag 2023