Start sloop voormalig pand Bo-Rent in Sneek

Start sloop voormalig pand Bo-Rent in Sneek

Gepubliceerd op in Nieuws, Sneek - IJlsterplein.

Na jaren van plannen en voorbereidingen maakt het gebied bij de watertoren in Sneek ruimte voor een nieuw en aantrekkelijk woningbouwproject. Deze week heeft wethouder Michel Rietman eigenhandig een start gemaakt met de sloop van het oude Bo-Rent gebouw. Het voormalige pand van Bo-Rent, dat al meer dan tien jaar leegstaat vormt een doorn in het oog van veel bewoners.

Nieuwe woningen

In het gebied komen ongeveer 40 appartementen en 10 rijwoningen die recht doen aan de uitstraling van de binnenstad van Sneek. Met deze plannen wordt niet alleen het woningaanbod in Sneek uitgebreid, maar krijgt de stad ook een visitekaartje dat bijdraagt aan de uitstraling en levendigheid van Sneek.

Transformatie IJlsterplein

De transformatie van het IJlsterplein is een voorbeeld van het upgraden van vervallen panden en locaties in de stad tot locaties die het stadsaanzicht verbeteren. In Sneek staan meer panden leeg en de wethouder doet daarom een oproep aan alle pandeigenaren: "We roepen pandeigenaren op om samen met ons de vervallen panden op te knappen en zo te werken aan een stad waar iedereen trots op is. Samen kunnen we Sneek nog mooier maken”.