Walk into the light: samen voor suïcidepreventie bij zonsopkomst

Walk into the light: samen voor suïcidepreventie bij zonsopkomst

Gepubliceerd op in Nieuws.

Wandelen bij zonsopkomst, vanuit het donker naar het licht. Om stil te staan bij de mensen die zijn overleden door zelfdoding, bij mensen die een poging hebben overleefd en bij iedereen die door zelfdoding is geraakt. Dat is wat een groep van zo’n 100 mensen op donderdag 7 september, in het kader van Wereld Suïcide Preventie Dag, deed tijdens de Walk into the light in IJlst.

Er werd gezamenlijk zo’n vier kilometer in stilte gewandeld, met als eindpunt de Bloemfontein. Hier kregen verschillende mensen het woord. En opende burgemeester Jannewietske de Vries het eerste openbare bankje vanuit de ‘1K Z13 J3’ campagne. Een bankje dat voorzien is van een plaquette met de tekst ‘Een goed gesprek begint met iemand écht zien’.

‘’Dat is de uitnodiging van deze bankjes: heb aandacht voor elkaar en praat erover als je iets dwars zit’’.

De komende maanden worden er verspreid over de gemeente nog zo’n 88 van deze bankjes geplaatst.

Wereld Suïcide Preventie Dag

10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Om aandacht te vragen voor dit thema worden er in de week van de WSPD diverse initiatieven en activiteiten georganiseerd. Dit jaar werd er op elf verschillende plekken in Nederland een Walk into the light georganiseerd. Walk into the light is en initiatief van het Suïcide Preventie Centrum.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.