Proef autoluwe binnenstad Sneek 2 januari van start

Proef autoluwe binnenstad Sneek start op dinsdag 2 januari 2024

Gepubliceerd op in Nieuws.

Op dinsdag 2 januari 2024 starten we met de proef autoluwe binnenstad Sneek. Op het verkeersbesluit van oktober waren bezwaren binnengekomen die door de commissie bezwaarschriften zijn behandeld. We volgen de adviezen van de commissie op. Daaruit komt naar voren dat de proef door kan gaan.

De proef is eerder uitgesteld vanwege de binnengekomen bezwaren. Die gingen onder andere over de bereikbaarheid en eventuele sluiproutes. We hebben alle bezwaren en adviezen zorgvuldig doorgenomen en we hebben met verschillende inwoners en ondernemers afspraken gemaakt.

We willen graag samen tot een succesvolle proef komen. De indieners van het bezwaar hebben inmiddels bericht gehad over de uitkomst. De proef kan met een uitgebreidere toelichting op het verkeersbesluit doorgaan.

Proef autoluwe binnenstad

Tijdens de proef komt halverwege de Singel, de Prins Hendrikkade, de Harinxmakade en de Kleine Kerkstraat een doorrijverbod. Dit geldt op alle dagen van 12.00 uur tot 18.00 uur. Motorvoertuigen kunnen de straat altijd in, maar mogen het verkeersbord halverwege de straat niet voorbij. Daar kunnen mensen keren of een parkeerplekje zoeken.

De proef mag geen nadelige effecten hebben op de bereikbaarheid van de binnenstad en de veiligheid in andere straten. Tijdens de proef blijven we dit monitoren.

Samen voor een succesvolle proef

Tijdens de proef organiseren we regelmatig een inloopmoment in het gemeentehuis waarbij iedereen welkom is voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. De data hiervoor staat op onze website. Later deze maand versturen we nog een nieuwsbrief waarin we alle informatie over de proef nog een keer op een rij zetten.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.