Praat op 17 juli mee over jouw zorg!

Praat mee in Koudum over de toekomst van de zorg

Gepubliceerd op in Nieuws.

De beste zorg voor al onze inwoners, dat is wat de gemeente Súdwest-Fryslân graag wil.

Maar wat is de beste zorg? Zijn we bereid en in staat om daar verder voor te reizen? Welke zorg kan de huisarts op zich nemen en waarvoor is een ziekenhuis nodig? Wat zijn de gevolgen voor jou als het ziekenhuis in Sneek sluit?

Hierover gaan we graag in gesprek en we horen graag wat jij belangrijk vindt. Wij organiseren 3 bewonersavonden, in Koudum, Makkum en Sneek om met inwoners in gesprek te gaan over deze prangende vragen.

Wanneer is de eerste bijeenkomst?

  • Dag: woensdag 17 juli
  • Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
  • Locatie: De Klink in Koudum.
Meld je aan en praat mee over onze zorg

Waarom organiseert de gemeente deze bijeenkomsten?

De Friese ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben aangegeven op termijn van 4 naar 3 ziekenhuizen te willen in Friesland. Volgens die plannen gaan het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Tjongerschans in Heerenveen dicht en wordt in Joure een nieuw ziekenhuis gebouwd. Zover is het nog niet. Maar we willen niet achterover leunen en wachten. We willen nu alvast verkennen wat er nodig is om iedereen in onze grote gemeente toegang tot kwalitatief goede zorg te blijven bieden. We hebben samen met de gemeente Heerenveen laten onderzoeken wat de mogelijke gevolgen zijn van dit voornemen. Hier informeren we je over. Maar we horen ook graag wat jij er van vindt.

Wat kun je verwachten tijdens de bijeenkomst?

Wethouder Marianne Poelman opent de bijeenkomst. Vervolgens geven Planbureau Fryslân en Lysias Advies een inkijkje in het onderzoek dat zij uitvoerden naar de maatschappelijke gevolgen die de plannen van de ziekenhuizen hebben. Daarna kun je in een interactieve werksessie laten weten wat jouw ervaring met zorg nu is en hoe je kijkt naar de toekomst.

Jouw mening telt en daarom zien we je graag in Koudum!

Lees meer over zorg in Súdwest-Fryslân.