Poiesz plantsoen op centraal station Sneek

Poiesz plantsoen op centraal station Sneek

Gepubliceerd op in Nieuws.

Deze week heeft het Sneker familiebedrijf Poiesz in het kader van haar 100-jarig jubileum de stad Sneek een tweede cadeau aangeboden in de vorm van het Poiesz plantsoen voor het Centraal Station van Sneek.

Wethouder Dam bedankte Poiesz voor deze gift tijdens de onthulling: “Eerder dit jaar mochten we al een ander geschenk in ontvangst nemen,  een prachtige siergondel in het Wilhelminapark. In het voorjaar stonden we hier ook met de oplevering van het stationsgebied. En kijk nu hoe mooi groen het aan het worden is. De 5 mooie grote bomen en het plantsoen dat geschonken zijn door Poiesz helpen hier geweldig aan mee. Een leuk weetje, de bomen die geschonken zijn al zo’n 15 jaar en tot 10 meter hoog. Nooit eerder hebben wij zulke grote bomen geplant”, aldus wethouder Bauke Dam.

In totaal zijn er 35 bomen, tientallen struiken en honderden vaste planten en siergrassen geplant in dit gebied. Ook het Julianapark aan de overkant is opgeknapt, de beplanting van dit park wordt binnenkort geplant.  Dit gebied is een mooi voorbeeld van noodzakelijke vergroening van de steden. Het  is hier niet alleen mooier geworden maar het is ook beter bestand tegen het veranderende klimaat.

Een gebied dat van onveilig, rommelig en niet meer van deze tijd was naar een gebied dat groen, bruisend en een levendig startpunt is om het gezellige Sneek te gaan ontdekken.