Contact

Petear Organisatoren van evenementen

De coronamaatregelen hebben nog steeds een grote invloed op onze maatschappij. Veel is onzeker en dat geldt ook voor de organisatie van evenementen. Omdat er vast vragen bij organisatoren leven, en organisatoren wellicht behoefte hebben aan informatie, overleg en uitwisseling van gedachten, willen wij alle organisatoren van evenementen uitnodigen voor een digitale bijeenkomst op woensdag 7 april 2021. Wethouder Mark de Man zal daarbij aanwezig zijn. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Duurzame evenementen

De gemeente vindt het belangrijk dat toekomstige evenementen minder milieubelastend worden. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders het ‘Duurzame Evenementenbeleid’ vastgesteld. Onderdeel van deze nieuwe regels zijn de zogeheten duurzaamheidscriteria. Hiermee willen we evenementen op een positieve manier stimuleren ‘groener’ te worden.

De duurzaamheidscriteria maken nu onderdeel uit van de uitvoeringsregels evenementen. Heb je vragen of opmerkingen hierover? Stuur dan een mail naar duurzaamevenement@sudwestfryslan.nl met jouw vragen en opmerkingen.

Evenementenkalender

Ieder jaar stelt de gemeente de evenementenkalender vast. Je kunt daarmee zekerheid krijgen over de gewenste datum van jouw evenement. Ook voor 2021 is deze kalender vastgesteld. Corona gooit echter, net als in 2020, roet in het eten. Heb je al een besluit genomen over jouw evenement? Wil je een kleiner evenement? Een andere datum? Of (weer) een jaar overslaan? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten, dit kan ook via onderstaand formulier.

Aanmelden is mogelijk tot 31 maart.