Opening Watersportseizoen Sneek op zaterdag 11 mei

Hemelvaartsweekend Sneek barst van de (watersport)activiteiten

Gepubliceerd op in Nieuws.

Op zaterdag 11 mei wordt de opening van het watersportseizoen in Sneek feestelijk ingeluid met vele watersportactiviteiten. Van 12:00 tot 19:00 uur zal Sneek op acht locaties bruisen van activiteiten in het thema watersport. Wethouder Michel Rietman opent officieel het watersportseizoen om 12:00 uur op de Marktstraat in Sneek.

Op de Marktstraat zal de Koninklijke Marine groots uitpakken met diverse activiteiten, waaronder een imposante klimtoren en een interactieve belevingscontainer. Op het Hoogend laten leden van vaarclub Ekenstein hun radiografisch bestuurbare boten te water, terwijl op de Leeuwenburg een ambachtenmarkt, kinderactiviteiten en diverse visfood stands te vinden zijn. Er wordt ook een viswedstrijd georganiseerd voor kinderen tot en met 14 jaar op het Grootzand. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van spetterend straattheater en muziek van shantykoor De Brûskoppen en dweilorkest De Bierspiekers.

De Waterpoort kan deze middag gratis worden bezocht en het Fries Scheepvaartmuseum is deze dag ook gratis te bezoeken, inclusief de expositie 'Redders op Zee' over 200 jaar KNRM. Aan de Bothniakade liggen verschillende KNRM reddingsloepen die live te bezichtigen zijn. Speciaal voor watersporters zullen de bruggen van De Zwette en de Laatste Stuiverbrug draaien, zodat zij een rondje Sneek kunnen varen en alle activiteiten varend kunnen bezoeken.

Sneek bruist tijdens het Hemelvaartsweekend

Sneek bruist tijdens het Hemelvaartsweekend met de Kleine Sneekweek Zeilwedstrijden op het Sneekermeer en de stappersavond “Kleintje Sneekweek” waar bezoekers kunnen genieten van live muziek en DJ’s bij de horeca in het centrum van Sneek. Met het toevoegen van dit uitgebreid nautisch programma op zaterdag, vol leuke activiteiten voor jong en oud, is Sneek dit weekend dé place to be voor watersportliefhebbers! Mis het niet en beleef een spetterend weekend in watersportstad Sneek!

Opening Watersportseizoen Sneek op zaterdag 11 mei wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Ondernemend Sneek, Sneek Promotion / Sneek=Meer, Gemeente Súdwest-Fryslân, Stichting uit in Sneek en mede door een bijdrage uit het Ondernemersfonds SWF. Het wordt georganiseerd door Volk Events en GRITTA event styling food.

Theateract badmobiel op straat
Theateract Badmobiel
Belevingscontainer marine
Interactieve belevingscontainer Marine Roadshow
Poster opening watersportseizoen Sneek