Oosthem viert start bouw 15 duurzame woningen in stijl

Gepubliceerd op in Nieuws, Oosthem - Ald Rien 2.

Bouwbedrijf Heeringa is gestart met de ontwikkeling van 15 duurzame woningen in Oosthem. Samen met (toekomstige) bewoners gaven wethouder Michel Rietman en Nynke de Vries, voorzitter van Doarpsbelang Easthim/Nijesyl op 3 juli het feestelijke startsein voor de bouw. De vlag werd op traditionele wijze gehesen op de plek waar de nieuwe woningen komen.

Wethouder Rietman en voorzitter Doarpsbelang De Vries slaagden er met hulp in om de vlag te hijsen. Een symbool van de kracht van samenwerking, met een hint naar ambachtelijke technieken en het gebruik van natuurlijke materialen, wat allemaal in dit project samenkomt. De inwoners en toekomstige bewoners zijn enthousiast over de uitbreiding en waren goed vertegenwoordigd bij het startmoment.  

Circulair en biobased bouwen

Bouwbedrijf Heeringa heeft in dit plan veel aandacht voor de natuur en de toekomst. De nieuwe woningen bestaan voor minimaal 60% uit biobased materiaal. De basis van de woningen bestaat uit hout, geleverd vanuit duurzame bosteelt.

De woningen worden geïsoleerd met biobased houtvezel, een restmateriaal uit de houtindustrie. Ook het energieconcept, waarbij een combinatie van warmte en elektra vanaf het dak zorgen voor comfort in de zomer en de winter.

Woningen voor verschillende doelgroepen

In de uitbreiding in Oosthem is ruimte voor 19 nieuwe woningen. Daarvan zijn 4 vrije kavels verkocht waar inmiddels volop wordt gebouwd. Op de overige 15 percelen bouwt Bouwbedrijf Heeringa 6 waterwoningen, 5 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen.

De verwachte oplevering van de woningen staat gepland voor 2025 en 2026.