Contact

Kun jij je huur of hypotheek niet meer betalen? En komt dit door de coronamaatregelen?

Heb jij minder inkomen door de coronamaatregelen? En kun je je huur, hypotheek of de kosten voor gas, water en elektriciteit niet meer betalen? Dan kan je nu een eenmalige bijdrage krijgen. Deze bijdrage is er niet alleen voor ondernemers. Ook als je werkt(e) voor een werkgever kun je de bijdrage aanvragen. Wil je weten of jij deze eenmalige bijdrage kunt krijgen? Lees dan de voorwaarden en vraag de bijdrage aan.

Voor wie?

Deze bijdrage is er voor mensen die minder inkomsten hebben door de coronamaatregelen. En hun woonlasten niet meer kunnen betalen. Denk aan de huur of de hypotheek van je huis, de kosten van elektriciteit, gas en water en servicekosten. Het maakt niet uit of je werkt voor een bedrijf, ondernemer bent of een uitkering krijgt.

Ook voor ondernemers

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je minder werk door de coronamaatregelen? Dan kun je deze eenmalige bijdrage misschien ook wel krijgen. Ontvang je als ondernemer al een Tozo-uitkering? Dan kan deze bijdrage (TONK) hierop een aanvulling zijn.

Voor hoe lang kun je een bijdrage voor woonlasten krijgen?

Je kunt geld voor je woonlasten krijgen voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2021. Voor maximaal 6 maanden. Korter kan natuurlijk ook, langer niet. Je vraagt de bijdrage aan voor de maanden dat het nodig is. Je kunt het ook na de tijd aanvragen. Dit kan voor de periode vanaf 1 januari 2021. Je kunt de bijdrage voor je woonlasten aanvragen tot 1 augustus 2021.

Wanneer kun je een bijdrage krijgen?

Ben je meer dan 30 procent van je inkomen kwijtgeraakt? Dan kun je de uitkering aanvragen. Per maand kun je maximaal 1000 euro krijgen. Alle informatie en de andere voorwaarden vind je op de pagina Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.