Milieustraat Sneek tijdelijk gesloten vanaf 2 april

Milieustraat Sneek tijdelijk gesloten, milieustraat Bolsward langer open

Gepubliceerd op in Nieuws.

De komende maanden, vanaf 2 april, maakt de gemeente de milieustraat Sneek klaar voor een toekomst. Er kunnen dan meer inwoners tegelijkertijd terecht bij het afvaldepot aan de Wetterskipsdyk. Daarom gaat de milieustraat Sneek tijdelijk dicht.

Werkzaamheden milieustraat Sneek

Er wordt een extra ontsluitingsweg gerealiseerd en de milieustraat wordt ruimer en overzichtelijker opgezet. Ook wil de gemeente de grondstoffen beter gaan scheiden. Daarmee wil Súdwest-Fryslân het afval minimaliseren en het hergebruik van materialen tot (nieuwe) grondstoffen maximaliseren.

Openingstijden milieustraten

Om de werkzaamheden vlot en veilig te kunnen uitvoeren, wordt de milieustraat van Sneek tijdelijk gesloten. Inwoners kunnen dan terecht bij de milieustraat in Bolsward. De werkzaamheden duren ongeveer 4 tot 5 maanden, van 2 april tot eind augustus.

De milieustraat van Bolsward is in die periode op werkdagen en in het weekend langer open. Op werkdagen kan tot 19:00 uur en op zaterdag tot 14:30 uur het afval worden gebracht.

Sluiting milieustraat Bolsward

Aan de Exmorraweg in Bolsward wordt vanaf september 2024 gewerkt aan de nieuwe huisvesting van de buitendienst van gemeente Súdwest-Fryslân. Met de nieuwe huisvesting op die locatie is er geen ruimte meer voor de milieustraat. Vorig jaar is besloten om de activiteiten van de milieustraat Bolsward voorlopig te verplaatsen naar de Wetterskipsdyk in Sneek. Dat betekent dat de milieustraat van Sneek vanaf september de bezoekers van Bolsward moet kunnen opvangen.

Meer informatie lees je op de pagina 'milieustraten'.

Herinrichting milieustraat Sneek aan de Wetterskipsdyk. Klik voor een vergroting.