Het Warmtefonds

Geld lenen voor energiebesparende maatregelen

Gepubliceerd op in Nieuws, Duurzaam.

Ben jij huiseigenaar? En wil je graag je huis verduurzamen? Dan kun je via het Nationaal Warmtefonds geld lenen. Je kunt met deze lening bijvoorbeeld je huis (beter) isoleren, zonnepanelen of warmtepomp aanschaffen, maar ook voor de kosten voor het aansluiten op een warmtenet mag je dit geld gebruiken.

0% rente voor lagere inkomens

Huishoudens met een verzamelinkomen van maximaal €48.625 bruto kunnen dankzij een subsidie van het Rijk sinds 1 november 2022 geld lenen tegen 0% rente. Zij lossen hun lening maandelijks af, maar betalen geen rente gedurende de gehele looptijd.

Tot €5.000 lenen zonder aflossing

Naast de 0%-lening is er ook een lening voor mensen die geen of onvoldoende leencapaciteit hebben om hun verduurzamingswens te realiseren. Via het Nationale Warmtefonds kunnen deze mensen nu maximaal €5.000 lenen zonder daarover rente te betalen én zonder de eerste 5 jaar te hoeven aflossen. Na 5 jaar  wordt de financiële situatie van de aanvrager opnieuw bekeken. En wordt bepaald of de lasten vanaf dat moment zelf gedragen kunnen worden.

Met 1% rentekorting speciaal voor Friese huiseigenaren

Door een financiële bijdrage van de provincie Fryslân is de Energiebespaarlening vanaf 1 augustus 2020 met een laag rentetarief beschikbaar (1% lager dan de reguliere rentetarieven) voor woningeigenaren in Fryslân. De hoogte van het rentetarief is afhankelijk van de looptijd. Zo geven Fryslân en het Warmtefonds samen groen licht voor de verduurzaming van jouw woning.

Kijk voor meer informatie op de website van Warmtefonds