Contact

Herinrichting Bolsward

Na jaren van praten over een herinrichting van het centrum van Bolsward starten we volgend jaar echt! We beginnen met een deel van het centrum.

Wat gaat er gebeuren?

De werkgroep Herinrichting binnenstad Bolsward heeft samen met een landschapsontwerper een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de doorgaande route in Bolsward. Het gaat hier bij om het deel van het Broereplein tot aan het Marktplein.

Inzien ontwerp

Dit ontwerp willen we graag met iedereen in Bolsward delen. In verband met de coronamaatregelen is er geen fysieke bijeenkomst om de plannen te presenteren. Je kunt het ontwerp hier daarom digitaal inzien.  Je ziet dan de 3D-versie en tekeningen van de nieuwe situatie. Daarnaast zie je foto’s van de huidige situatie, zodat je het verschil kunt zien.

Wil je reageren?

Wil je reageren op de plannen? Dat kan. Heel graag zelfs. De hoofdlijnen van het ontwerp liggen vast, maar elke reactie is welkom. Mail je reactie voor 26 november naar: herinrichtingbolsward@sudwestfryslan.nl. Ook als je vragen hebt, horen we het graag!

Wat doen we met de reacties?

Het is mogelijk dan we het ontwerp, op detail aanpassen naar aanleiding van de reacties. Lukt dit niet? Dan nemen we de reactie mee in de tussenevaluatie. Deze houden we na ongeveer een jaar.

Dit jaar geven we in ieder geval nog een algemene reactie op alle opmerkingen en het definitieve ontwerp.

Samenwerking

We doen dit samen met en voor alle inwoners, ondernemers en bezoekers van Bolsward. Alle eerder genoemde wensen zijn zo goed mogelijk in het plan verwerkt. De veiligheid is vergroot en toch is de bereikbaarheid gegarandeerd.  De plannen zijn ook uitvoerig besproken met de speciale werkgroep Herinrichting. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Vereniging Ondernemend Bolsward, Platform Bolsward, Stichting Bolswards Historie, binnenstadsbewoners en de gemeente.