Contact

Grip op geld in coronatijd

Vind je het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Weet jij waar je geld elke maand aan opgaat? Of wil je meer grip op je inkomsten en uitgaven? Voor veel mensen heeft de coronacrisis gevolgen voor hun inkomen. We helpen jou graag met tips en hulpmiddelen om grip te houden op je geld en geven informatie over de ondersteuningsmogelijkheden.

We zetten de mogelijkheden voor je op een rij:

  • Via onze website

Op de pagina Inkomensondersteuning vind je veel informatie. Misschien kom je in aanmerking voor inkomensondersteuning. Ook lees je hoe je zelf een geldplan kunt maken. Met een geldplan is het makkelijker om je geldzaken op orde te houden. Ook is er speciaal voor ondernemers informatie te vinden op de pagina Werk en ondernemen.

  • Bellen met het gebiedsteam via 14 0515

Kom je er zelf niet uit neem dan contact op met het gebiedsteam van de gemeente Súdwest-Fryslân. Soms is hulp vragen lastig, maar kan het goed zijn om contact op te nemen. Ook als je het lastig vindt om via internet informatie op te zoeken.

Je kunt ook contact opnemen met een vrijwillige hulporganisatie. Er zijn verschillende vrijwillige organisaties in onze gemeente waar je terecht kunt voor hulp:

Pa­pier­win­kel

Voor het invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen en hulp bij betaalregelingen kun je bij de Papierwinkel terecht.
Contact: 06 50 28 64 30 papierwinkelsneek@voorelkaardoen.nl.

Bud­get­maatjes
Budgetmaatjes ondersteunen mensen die (problematische) schulden hebben.
Contact: 058 213 00 46, info@solidairfriesland.nl of www.budgetmaatjefryslan.nl.

Thuis­ad­mi­ni­stra­tie Hu­ma­ni­tas
Thuisadministratie Humanitas ondersteunt bij het op ordenen en regelen van de financiële thuisadministratie.
Contact: 06 83 11 68 47 of thuisadm@humanitas-zwf.nl.

Steun­punt UGS
Het Steunpunt UGS bestaat uit belangenbehartiging voor mensen met een laag inkomen. Je kunt hierbij denken aan hulp bij   aanvragen van uitkeringen, regelingen, schuldhulp, bemiddeling en bezwaar.
Contact: 0516 44 12 60, secretariaat@ugs-fryslan.nl of www.ugs-fryslan.nl.

Stappenplan NIBUD
Als je door de coronacrisis plotseling veel minder inkomen hebt, liggen geldproblemen op de loer. Op de website van het NIBUD staat een stappenplan om grip te houden op je inkomsten en uitgaven. Meer informatie over het stappenplan en hulpmaatregelen voor huishoudens staat op de website van het NIBUD.

Maak jouw eigen online geldplan!

Vind je het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Of wil jij meer grip op je inkomsten en uitgaven? Maak dan jouw eigen geldplan op sudwestfryslan.startpuntgeldzaken.nl. De geldplannen zijn geschikt voor iedereen. Of je nu uit de geldzorgen wilt komen, beter wilt kunnen rondkomen, zo nu en dan geld tekort komt of bijna 18 wordt. Voor verschillende situaties zijn er geldplannen. De geldplannen geven adviezen, tips en belangrijke actiepunten die passen bij jouw situatie. Ook vind je er voorbeeldplannen van mensen in vergelijkbare situaties. Het invullen van de geldplannen is anoniem en gratis.

Kom je er zelf niet uit?

Neem dan contact op met het gebiedsteam van de gemeente Súdwest-Fryslân. Vul het contactformulier in of bel ons via 14 0515.