Global Goals dag – Lokale helden van Lokaal JP

Global Goals dag – Lokale helden van Lokaal JP

Gepubliceerd op in Nieuws, Duurzaam.

Het is vandaag Global Goals dag. Een dag die in het teken staat van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen om van de wereld een betere plek te maken. In Súdwest-Fryslân hebben we vele prachtige initiatieven die op hun manier bijdragen aan een mooiere samenleving. In dit artikel meer over Lokaal JP uit Sneek.

Lokale bijdrage aan wereldwijde doelen

Lokaal JP in Sneek, onderdeel van de JP van den Bent Stichting, is een mooi voorbeeld van zo’n lokaal initiatief dat zich inzet voor gelijke kansen. Bij Lokaal JP werken mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zij kunnen bij Lokaal JP op verschillende manieren talenten ontwikkelen. De medewerkers worden opgeleid voor werkzaamheden in de horeca en de winkel. In het atelier kunnen creatieve talenten ontwikkeld worden. Begeleiders ondersteunen de cliënten om dromen, wensen en idealen waar te maken.

‘Het is een prachtig voorbeeld van hoe een lokaal initiatief bijdraagt aan wereldwijde doelen. En er bestaan nog veel meer initiatieven in onze gemeente die bijdragen aan een betere wereld. Samen maken we Súdwest-Fryslân én de wereld een beetje mooier’, aldus wethouder Poelman.

Wil je meer weten over de Global Goals en hoe wij daar aan werken? Én weten wat je zelf kunt doen? Lees er meer over op de pagina over de Global Goals.