EFKO Beton wint Ondernemersprijs 2023

EFKO Beton winnaar van de verkiezing Onderneming van Súdwest-Fryslân 2023

Gepubliceerd op in Nieuws.

Dinsdag 28 november maakte de jury tijdens een groot ondernemersevent in het theater in Sneek bekend dat EFKO Beton de winnaar is van de verkiezing Onderneming van Súdwest-Fryslân 2023. De winnaar won, naast een oorkonde en een cheque voor een duurzame investering, een uniek kunstwerk van kunstenaar Alwin Overwater. De winnaar koos dit werk uit de negen werken die speciaal voor deze prijs waren aangeboden.

De jury ging bij de keuze voor winnaar EFKO Beton niet over één nacht ijs. Het was een lang proces waarbij de jury de bedrijven op verschillende manieren leerde kennen. Juryvoorzitter Dennis Carton over het winnende bedrijf: “EFKO Beton is een prachtig bedrijf waar alles bij elkaar komt: focus op innovatie, goede zorg voor het personeel, gezonde bedrijfsvoering en een duidelijke, gedeelde visie op een duurzame toekomst. Tel daarbij op het succesvol samenwerken met partijen in de keten en kennisinstellingen. Een waardige winnaar!”

Het proces startte, na de aanmeldprocedure, met een uitgebreide bedrijfsscan. Dit leverde zes genomineerde bedrijven op. Elk van deze zes bedrijven werd door de voltallige jury bezocht. Dit heeft geleid tot drie finalisten: Altis BV (Wiuwert) EFKO Beton (Uitwellingerga) en Groencentrum Witmarsum. Zij presenteerden zichzelf twee weken geleden nogmaals voor de jury. 

Naast Dennis Carton, directeur van YnBusiness, bestaat de jury van de Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân 2023 uit de volgende personen: Josien Andringa van Templer, Wytze Rijke van TCNN, Petra Boorsma van Biosintrum en de winnaar van de verkiezing van twee jaar geleden Rein Brandsma van BDM.

Moeilijke keuze weerspiegelt ondernemerschap in Súdwest-Fryslân

Net als tijdens de vorige editie in 2021 was het niet gemakkelijk voor de jury om één winnaar te kiezen. Wethouder Bauke Dam weet wel waarom: “Het weerspiegelt de kwaliteit en gedrevenheid van het ondernemerschap in Súdwest-Fryslân. Alle drie de finalisten zijn voorbeelden van het ondernemerschap in onze gemeente. Ze geven een doorkijkje naar het ondernemerslandschap in Súdwest-Fryslân: gevarieerd, innovatief en zeer gedreven op het maken van positieve impact.”

De finale van de Ondernemersprijs vond plaats tijdens een groot ondernemersevent in het theater in Sneek. Ruim 400 aanwezigen, met name ondernemers, waren hierbij aanwezig. 

Winnaar EFKO Beton