Duurzaam wonen? Doe ideeën op bij de Nationale Duurzame Huizen Route!

Gepubliceerd op in Duurzaam, Nieuws.

Al meer dan 2.000 huiseigenaren delen hun ervaringen met duurzaam wonen en (ver)bouwen online en offline op de Nationale Duurzame Huizen Route. Ze vertellen op dit platform hoe ze hun huis aanpasten met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of zonnecollectoren.

Heb jij plannen om te verbouwen en wil je het eerlijke verhaal van iemand die een duurzame maatregel heeft toegepast? Laat je inspireren door huiseigenaren die jou zijn voorgegaan. Lees hun verhaal of stel een vraag. Zo kun jij helemaal voorbereid aan de slag. Heb jij al duurzame stappen gezet? Meld je aan bij de Nationale Duurzame Huizen Route en help anderen op weg. Alle maatregelen zijn welkom: groot en klein. Aanmelden of duurzame voorbeelden bekijken kan op duurzamehuizenroute.

Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

Dit jaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route weer op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning, kunnen zich aanmelden. In het najaar vindt de verkiezing plaats, waarbij per categorie het leukste, beste en meest innovatieve huis wordt uitgeroepen. Huiseigenaren kunnen hun woning aanmelden op voor de verkiezing 2023.

Ervaar duurzaam wonen van dichtbij

Je kunt de voorbeelden niet alleen online bekijken, maar ook in de praktijk kun je inspiratie opdoen. Ervaar het comfort van een duurzaam huis tijdens de elfde editie van de Nationale Duurzame Huizen Route op 28 oktober en 4 november 2023. Huiseigenaren door het hele land stellen deze dagen hun woning open voor bezoekers. 

Geen woningeigenaar?

Ben je geen woningeigenaar, maar wil je wel energie besparen? Dat kan, bijvoorbeeld door minder lang te douchen. Of op de juiste momenten je gordijnen open en dicht te doen. Er zijn nog veel meer tips en adviezen van de energiecoach. Het hele jaar door! Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op de pagina van de energiecoach.

Duurzaam wonen: duurzamenhuizenroute.nl

Zie ook

Energie besparen

Energieloket

Energiecoach

Subsidies verduurzamen