“De schep mag de grond wel in" bij Scharnegoutum

Gepubliceerd op in Wonen in Súdwest-Fryslân, Scharnegoutum Noord.

Het woningbouwplan voor Scharnegoutum is goed ontvangen bij de inwoners. De gemeente heeft op 9 maart het plan samen met de uitkomsten van de enquête gepresenteerd in het dorp. De belangstelling was groot en de gemeente kijkt samen met Doarpsbelang Skearnegoutum terug op een waardevolle bijeenkomst.

Doarpsbelang Skearnegoutum is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het plan en denkt met de gemeente mee over de leefbaarheid en de wensen op het gebied van wonen. In het nieuwe woongebied is ruimte voor 2-onder-1-kap woningen, vrijstaande woningen, 3-onder-1-kap woningen en een woonhofje.

De inwoners zijn enthousiast over het plan en blijven graag betrokken bij de vervolgstappen. De schep mag de grond wel in als het aan de inwoners ligt. Maar zover is het nu nog niet. De gemeente gaat nu samen met Doarpsbelang Skearnegoutum het plan verder uitwerken zodat het voorgelegd kan worden aan het college. Daarna kan het bestemmingsplan worden gemaakt. Over ongeveer 2 jaar kunnen de woningen worden gebouwd.

Bekijk hieronder de impressie van het plangebied Scharnegoutum-Noord. De gemeente en Doarpsbelang Skearnegoutum houden de inwoners op de hoogte van de volgende stappen.