Contact

De gemeenteraad nodigt je uit

Wil je weten wat de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân precies doet? Of heb je een idee dat je met de raadsleden wilt delen? Misschien is Gast van de Raad iets voor jou of doe mee aan ‘Ynwenners oan it Wurd’. Inspreken bij vergaderingen kan ook. We houden ons aan de coronaregels.

Gast van de Raad

Wil je meer weten over het werk van de gemeenteraad? Meld je dan aan als Gast van de Raad.

Voorafgaand aan de vergadering krijg je als Gast van de Raad algemene informatie over het werk van raadsleden en specifieke informatie over de raad van Súdwest-Fryslân. Ook krijg je als Gast van de Raad uitleg over de agenda van de vergadering van die avond. Na de vergadering kunnen gasten van de raad met de leden van de gemeenteraad en het college napraten.

De eerstvolgende vergadering waarbij het kan is op donderdag 8 oktober. Aanmelden kan ook alvast voor een volgende Gast van de Raad. Informeer naar de mogelijkheden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar griffie@sudwestfryslan.nl.

Ynwenners oan it Wurd

Heb je een idee dat je wilt delen met de gemeenteraad? Of een mening over een onderwerp dat niet op de agenda van de raad of commissies staat? Geef je dan op voor Ynwenners oan it Wurd. Je kunt dan een kwartier lang in gesprek gaan met raadsleden over het onderwerp dat je onder de aandacht wilt brengen.

Ynwenners oan it Wurd is iedere vijf weken, voorafgaand aan de vergadering van de commissie Boarger en Mienskip. De eerstvolgende Ynwenners oan it Wurd is op woensdagavond 7 oktober. Aanmelden kan door een mail te sturen naar griffie@sudwestfryslan.nl.

Inspreken bij commissievergaderingen

Natuurlijk kun je ook inspreken bij commissievergaderingen. Dat kan over onderwerpen die op dat moment op de agenda staan. Ook hiervoor kun je je bij de griffie aanmelden.

Meer informatie

Meer informatie over raadsleden, inspreken, vergaderdata en de vergaderstukken lees je op de website.