Daken vol zonne-energie in Súdwest

Daken vol zonne-energie in Súdwest

Gepubliceerd op in Nieuws, Duurzaam.

De zonnepanelenactie is met 1500 aanmeldingen een succes! Honderden inwoners bezochten de informatieavonden en meldden zich aan. Woningeigenaren kunnen met deze actie voor een gunstige prijs zonnepanelen kopen. De zonnepanelenactie van Súdwest-Fryslân loopt tot 1 augustus.

Wethouder Henk de Boer reageert: "It is wichtig dat safolle ynwenners dizze duorsume stap sette wolle. Goed om te sjen dat safolle minsken aanst sels enerzjy opwekke kinne. Meld dy dêrom ek oan! " Aanmelden voor de zonnepanelenactie is niet meer mogelijk. De actie duurde tot 1 augustus.

Panelen in dorpen en steden

Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Voor huurders, of voor eigenaren van panden die behoren tot beschermde dorps- of stadsgezichten of panden met monumentale waarde is dat lastiger. “Dat is frustrearjend foar dy ynwenners. Sy wolle graach ferduorsumje, mar kinne dat net op harren eigen wize. Dêrom ûndersykje wy no wat wol kin”, aldus wethouder de Boer. Een mogelijkheid is om vanuit energiecoöperaties gezamenlijk duurzame energie op te wekken.

Energie besparen

Naast zonnepanelen plaatsen om energie op te wekken, kan iedereen energie besparen. De energiecoach helpt daar graag bij. Maak een gratis afspraak met de energiecoach. Huurders kunnen bij het energieloket voor €70,- gratis shoppen! Daar krijgen zij gratis energiebesparende middelen zoals een waterbesparende douchekop, ledlampen en tochtstrips. Want als je minder energie gebruikt, help je het klimaat én verlaag je je energierekening.