De organisatie van een activiteit maakt een coronaplan. Hieronder lees je wat er in het coronaplan moet staan.
Algemeen
• Omschrijf de activiteit waarvoor je een ontheffing wilt aanvragen.
• Wat is het maximaal aantal personen dat komt naar jouw activiteit? Per persoon is minimaal 2 m² nodig om op 1,5 meter te kunnen blijven, maar er is meer ruimte nodig voor bewegingen.
• Onderbouw waarom je vindt dat er bij jouw activiteit afgeweken moet worden van de regels.
Inrichting ruimte/locatie
- Maak een plattegrond op schaal van ruimte/locatie. Houd hierbij rekening met de 1,5 meter afstand. Teken ook de losse objecten in, zoals tafels en stoelen.
- Geef duidelijk aan waar de ingang en de uitgang is.
- Geef de looproute aan, stel zo nodig éénrichtingverkeer in.
- Bereken de netto oppervlakte (zonder losstaande objecten) van de ruimte/locatie.\
- Zorg voor voldoende ruimte op plaatsen waar een wachtrij kan ontstaan, ook voor de wachtrij zelf.
Op- en afbouw
Maak duidelijke afspraken met leveranciers wie wanneer aanwezig is, om het aantal medewerkers zo beperkt mogelijk te houden. Beschrijf dit met een tijdslijn.
Entree
- Welke voorzieningen (bijvoorbeeld handgel) zijn er voor de bezoekers?
- Als een gezondheidscheck nodig is, beschrijf hoe je dit uitvoert.
- Hoe voorkom je dat er te veel personen in de ruimte zijn of op locatie zijn?
- Is online reserveren mogelijk of noodzakelijk?
- Is het mogelijk om met tijdvakken te werken?
- Is er een toegangsprijs; is pinnen of contactloos betalen mogelijk?
Informatie bezoekers
Beschrijf hoe je bezoekers informeert over de coronarichtlijnen (flyers, banners, borden op duidelijk zichtbare plaatsen).
Uitgifte catering (alleen van toepassing bij evenementen)
- Beschrijf hoe het personeel voldoende is beschermd (plexiglas, doorschijnend zeil).
- Beschrijf hoe de hygiënemaatregelen zijn geregeld (handschoenen, mondkapjes).
- Beschrijf hoe de betaling voor consumpties is geregeld (bijvoorbeeld éénmalige consumptiebonnen).
- Werk met wegwerpbekers.
Sanitaire voorzieningen
- Beschrijf de looproute naar de toiletten.
- Zijn de toiletten en de handenwasgelegenheden op voldoende afstand van elkaar?
- Beschrijf op welke manier en hoe vaak de toiletten worden gereinigd.
- Zorg voor voldoende ruimte voor de wachtenden.
Contactpersoon en toezicht
- Wijs 1 persoon aan die namens de organisatie verantwoordelijk is voor de uitvoer van de genomen maatregelen. Dit is ook het aanspreekpunt voor de hulpdiensten en toezichthouders.
- Maak een telefoonlijst met de namen en nummers van de verantwoordelijke personen voor de diverse disciplines in de organisatie (entree, catering, enzovoort).
- Zorg voor voldoende beveiligers en/of eigen toezichthouders (alleen van toepassing bij evenementen).
Ontruiming (alleen van toepassing bij evenementen)
Beschrijf wanneer je overgaat tot ontruiming, wie de verantwoordelijke persoon is en hoe de ontruiming wordt uitgevoerd.
Informeren
Zorg dat iedereen op de hoogte is. Bespreek je coronaplan met alle vrijwilligers, medewerkers van de catering en andere personen die op de locatie aanwezig zijn.