Hoe ga je om met geld in een wereld vol verleidingen?

Column wethouder Marianne Poelman

Gepubliceerd op in College van B&W.

Toen een jaar geleden het online gokken legaal werd, zijn de reclames hierover ook enorm toegenomen. Vooral jongeren voelen zich verbonden met rolmodellen die daarvoor worden gebruikt. Het is bizar dat juist nu in deze tijd het verbod op gokreclames is opgeheven. Als kind en jongere leren omgaan met (zak)geld kan best een klus zijn. Het barst van alle verleidingen op social media, in winkels en op straat.

Mede daarom wordt elk jaar de ‘Week van het Geld’ georganiseerd. Een week vol leerzame en leuke activiteiten, speciaal voor kinderen en jongeren. Het is bijna zover! Van maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart is de Week van het geld. Met dit jaar als thema ‘Bedwing de Bling’.

Goed omgaan met geld en rond kunnen komen is natuurlijk voor iedereen belangrijk. Vind je het lastig om inzicht te krijgen in waar je geld aan opgaat? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan is de workshop ‘Samen doen verlicht’ misschien wel iets voor jou. Je kunt je hiervoor aanmelden via de website van de gemeente.

In onze gemeente zijn er mensen die voor je klaarstaan als je er zelf even niet meer uitkomt.

Ik zie en hoor om me heen dat steeds meer mensen moeite hebben om hun rekeningen te betalen. Vooral nu alles duurder is geworden. Dit brengt zorgen met zich mee en dat gun je niemand. Geldzorgen geven vaak onrust en stress. Daarom wil ik mensen in Súdwest-Fryslân meegeven dat er hulp beschikbaar is als je er zelf even niet meer uitkomt. In onze gemeente zijn er mensen die voor je klaarstaan. Denk bijvoorbeeld aan onze medewerkers van het Gebiedsteam. Elke ochtend tussen 9.00 uur en 12.30 uur kun je terecht op het gemeentehuis met je vragen. Ook kun je langskomen bij een Papierwinkel van Stichting Sociaal Collectief bij jou in de buurt. Hier staan elke week professionele vrijwilligers ​​klaar om jou te helpen met vragen over geldzaken en andere regelingen.

De eerste stap zetten en hulp vragen is vaak moeilijk. Dus laten we elkaar helpen en weet dat je er niet alleen voor staat.

Wethouder Marianne Poelman