Burgemeester hijst Global Goals vlag tijdens Global Goals Action Day

Gepubliceerd op

Vandaag is het de Global Goals Action Day, ook wel bekend als Vlaggendag. Tijdens deze dag wordt nationaal, regionaal en lokaal aandacht gevraagd voor de Global Goals. Zo ook in de gemeente Súdwest-Fryslân. We voelen ons namelijk verantwoordelijk voor het bijdragen aan een betere wereld. Samen met meer dan 100 andere gemeentes hees burgemeester Jannewietske de Vries vanochtend de Global Goals vlag.

De Global Goals

Zes jaar geleden hebben de Verenigde Naties 17 Global Goals samengesteld, ook wel bekend als Sustainable Development Goals (SDG’s) of duurzame ontwikkelingsdoelen, om van de wereld een betere plek te maken. Internationaal, nationaal, regionaal én lokaal wordt hard gewerkt om deze doelen te realiseren voor 2030.

Ook in Súdwest-Fryslân zetten we ons in om deze doelen samen met de mienskip te behalen. Daarom zijn we Global Goals gemeente.

Global Goals in gemeentelijke plannen

Nederland telt intussen meer dan honderd ‘Global Goals’-gemeenten, die de SDG’s op lokaal niveau implementeren. In al die gemeentes wappert vandaag de Global Goals vlag. Zo ook in de gemeente Súdwest-Fryslân nadat de burgemeester zelf vlag hees.

Jannewietske de Vries: “Mei de Global Goals flagge yn top freegje wy oandacht foar de ûntwikkelingsdoelen dy’t sa belangryk binne. Wy witte allegear dat it heech tiid is dat wy dizze doelen écht opnimme yn gemeentlike plannen, yn ús mienskip, yn ús libben. It is ynspirearjend om dêr rûnom op de wrâld  mei in hiele soad lokale oerheden en organisaasje oan te wurkjen.”

Dit zijn de 17 Global Goals waar het om draait