Bouw nieuwe woningen in Oosthem reden voor feest

Gepubliceerd op in Wonen in Súdwest-Fryslân, Oosthem - Ald Rien 2.

Een feestelijk moment gister in Oosthem. Daar werd met de inwoners als getuige het startsein gegeven voor de bouw van 15 woningen. Bouwbedrijf Heeringa gaat de woningen bouwen. Directeur Menno Heeringa en wethouder Michel Rietman zetten op de bouwlocatie hun handtekening onder de samenwerking.

Wethouder Michel Rietman, voorzitter Doarpsbelang Easthim/Nijesyl Nynke de Vries en Menno Heeringa, directeur Bouwbedrijf Heeringa gaven een toelichting op de plannen. Veel inwoners en belangstellenden kwamen op het feestelijke moment af. Voor drankjes en een warm broodje was gezorgd.

Overal moet groei mogelijk zijn

Michel Rietman, wethouder Wonen is trots op deze samenwerking: “In ieder dorp en in iedere stad moet groei mogelijk zijn. Oosthem is een van de kernen waar dat mogelijk is. Oosthem is een prachtig dorp aan het water. Hier gaat Heeringa straks 15 duurzame woningen bouwen voor verschillende doelgroepen. Heeringa heeft hiervoor een mooi plan gemaakt. Dat we dit vandaag samen met de inwoners vieren is fantastisch. Je voelt op deze manier de betrokkenheid en verbondenheid. De inwoners kijken uit naar deze aanvulling voor het dorp. En daarmee wij ook.”

Menno Heeringa, derde generatie van het familiebedrijf “Bouwbedrijf Heeringa” uit Witmarsum is trots op het plan in Oosthem: “Met deze ontwikkeling laten we zien waar wij voor staan. Alle disciplines worden met eigen betrokken en vakbekwame medewerkers gerealiseerd. Van ontwerp tot realisatie. Alles op een duurzame, degelijke en energie vriendelijke manier. Met oog voor de omgeving en natuur. Samen werken aan dit prachtige plan. Heeringa onderbouwt Bouwen.”

Woningen voor verschillende doelgroepen

In de nieuwe woonwijk is ruimte voor 19 nieuwe woningen. Daarvan worden 4 woningen als vrije kavel verkocht. Op de overige 15 percelen komen 6 waterwoningen, 5 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Er is aandacht voor groen, klimaatadaptatie en duurzaamheid. In 2024 start Heeringa met de bouw van de 15 woningen.