Opening beleefpaden Greidhoeke op 11 mei

Feestelijke opening beleefpaden in de Greidhoeke

Gepubliceerd op in Nieuws.

Zaterdag 11 mei opent Stichting Puur de Greidhoeke vier beleefpaden rondom Wommels, Easterein en Skrok en Skrins. Met de fiets- en wandelpaden wil de stichting stimuleren dat de oorspronkelijke bloemen, planten en dieren terugkomen en dat iedereen hiervan mee kan genieten. De 4 beleefpaden hebben inspirerende namen gekregen en zijn een Latijnse vertaling van de Friese weidevogelsoorten tureluur, grutto, kievit en watersnip.

Meer ruimte voor oorspronkelijke bloemen, planten en dieren

De afgelopen jaren is er een plan bedacht om langs wandel- en fietspaden meer oorspronkelijke bloemen, planten en dieren terug te laten komen in de Greidhoeke. Dit plan is uitgevoerd met geld van de Regio Deal Natuurinclusieve Landbouw. Zo zijn er in de bermen bloemen- en kruidenmengsels gezaaid, meerjarige planten geplant en worden de bermen meer natuurlijk beheerd. Ook zijn er bijenhotels, een zwaluwwand, extra rustbanken en bewegwijzeringsborden geplaatst om de beleving van het gebied te vergroten. De boeren en landeigenaren langs de route leveren een aandeel met kruidenrijke weideranden en meer agrarisch natuurbeheer.

Wanneer en waar

  • Zaterdag 11 mei 2024
  • Boerderij Natuurmonumenten op Skrok (Wynzerpaad 8731BE Wommels)

In verband met parkeren, graag zoveel mogelijk met de fiets komen.

Programma    

  • 10:00 uur Ontvangst
  • 10:30 uur Opening route door onthullen 1e bord en wandeling van 5 km
  • 12:00 uur Terug op boerderij Skrok met mogelijkheid tot gezellige nazit

Over Puur de Greidhoeke

Stichting Puur de Greidhoeke is opgericht door boeren en bewoners om de biodiversiteit van de Greidhoeke te versterken en werkt daarin samen met de provincie Fryslân, Gemeente Súdwest-Fryslân en Regio Deal Natuurinclusieve Landbouw. De stichting bedenkt en voert projecten uit die ten goede komen aan (de beleving van) de natuur. Puur de Greidhoeke streeft naar een natuurinclusieve landbouw en samenleving, waarin mens, bedrijf en dier samen kunnen leven, ondernemen en recreëren. De Greidhoeke wil een daarmee een voorbeeldfunctie zijn voor de rest van Nederland.