Bauke Dam over de binnenstad van Sneek

Gepubliceerd op in Nieuws.

GrootSneek ging op bezoek bij wethouder Bauke Dam om te luisteren naar wat hij te vertellen heeft over de ambities voor de binnenstad van Sneek.             

Wat zijn de toekomstplannen voor de Sneker binnenstad? Hoe kan het centrum van Sneek nog aantrekkelijker, veiliger en leefbaarder worden gemaakt? Kortom, hoe staat het ervoor met de toekomstplannen van het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Súdwest-Fryslân? GrootSneek ging op bezoek bij wethouder Bauke Dam om te luisteren naar wat deze gedreven bestuurder te vertellen heeft over al deze ambities.

Waar gaat het over als we vragen naar de ambities van de binnenstad van Sneek?

“Het gaat vanuit dit stadhuis altijd over de toekomstplannen van Súdwest-Fryslân als gemeente, maar één van onze 89 kernen is natuurlijk Sneek. Sneek is een belangrijk centrum in onze gemeente”, opent de wethouder het gesprek. “Hier werken en wonen veel mensen. Én we hebben onze bezoekers. Wij willen er voor zorgen dat er voldoende aanbod blijft om het centrum aantrekkelijk en leefbaar te houden. Het gaat dus over de aantrekkingskracht als belangrijke regiofunctie. Daar richten we ons op.”

Lees het hele interview in de GrootSneek van november.