Oproep: meld je AED aan en zorg dat hij altijd bereikbaar is

Gepubliceerd op in Nieuws.

AED’s… je ziet ze steeds meer. Dat is een geluk, want er zijn al heel wat levens mee gered. Toch is er nog een weg te gaan: AED’s zijn vaak niet aangemeld in het oproepsysteem of ze hangen op een plek waar je niet bij kunt. Samen met de Hartstichting willen we dit graag veranderen. Help jij mee?

Waar hangen AED’s?

De Hartstichting bracht met oproepsysteem HartslagNu in kaart waar nog 24/7 bereikbare en aangemelde AED’s missen. Op de website van de Hartstichting zie je dat er plekken zijn waar nog AED’s missen of niet aangemeld zijn.

Nog geen AED?

Staat er bij de Hartstichting een rode stip in jouw buurt en is er inderdaad nog geen AED? Dan kun je bijvoorbeeld via www.buurtaed.nl een actie opzetten om samen als buurt een AED te kopen. Heb je hulp nodig bij het opzetten van een idee, wens of initiatief, kijk dan ook eens op onze website.

Wel een AED? Meld deze aan!

Het is belangrijk dat de AED in jouw buurt in het oproepsysteem staat. Als iemand namelijk een hartstilstand bij 112 meldt, krijgen burgerhulpverleners uit de omgeving gelijk een melding met informatie waar de dichtstbijzijnde AED hangt. Elke seconde telt, dus je moet de AED snel kunnen vinden.

Meld je AED aan.

Zorg dat je AED bereikbaar is!

Af en toe hangen AED’s in gebouwen of achter hekken die ’s avonds dichtgaan. Hartstilstanden kunnen ook na sluitingstijd plaatsvinden en dan zijn die AED’s niet bereikbaar! Is jullie AED na sluitingstijd niet bereikbaar? Probeer dan of je de AED toch 24/7 bereikbaar kunt maken.